Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze

Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een zachte, vetachtige witte stof. Deze speelt een belangrijke rol in het dagelijks functioneren van verschillende lichaamsprocessen. Zo gebruikt het lichaam deze om cellen, hormonen Vitamine D en galzuur te maken. Voor deze positieve eigenschappen heeft elk lichaam cholesterol nodig.

Deze vetstof wordt door het lichaam getransporteerd via het bloed. Alleen lost cholesterol niet op in bloed. Je kan het zien als olie (cholesterol) en water (bloed), dit lost ook niet op. Het heeft dus een drager nodig, en verbind zich dus aan een eiwit. Deze 2 samen noemt men de lipoproteïne. Waar lipo gelijk is aan vet en proteïne aan het eiwit.

Soorten Cholesterol.

De 2 belangrijke lipoproteïne zijn:

7B-choldown-cholesterol-hdl-ldl

LDL Cholesterol.

LDL of Low Density Lipoproteïne welke de vetstof van de lever naar de andere weefsels in het lichaam transporteert. LDL is de eiwit mantel met minder eiwit maar meer vetten, en zijn zwaarder.

HDL Cholesterol.

HDL of High Density Lipoproteïne welke de vetstof vanuit andere weefsels in het lichaam terugbrengt naar de lever. Als je te weinig HDL hebt kan dit de vetstof niet genoeg afvoeren. Via de lever komt het teveel aan cholesterol dan in je ontlasting terecht. Hier is de eiwit mantel dikker en minder vetten en dus lichter dan de LDL.

Doordat er meer vetten in LDL zitten is de kans groter dat deze zich nestelen aan de wanden van de aderen, en wanneer er te weinig HDL is kan dit zich daar echt vastzetten.

Cholesterol Waarde.

De cholesterol waarde kunnen afgelezen worden door je arts na een bloedonderzoek.

In het algemeen worden bij het totaal cholesterol gehalte volgende indeling aangehouden. 

  • Lager dan 5,0 mmol/l         Normaal
  • 5,0 - 6,4 mmol/l                   Licht 
  • 6,5 - 7,9 mmol/l                   Verhoogd
  • Hoger dan 8,0 mmol/l        Sterk verhoogd

 

Het totaal wordt gemeten door het gehalte van de LDL - HDL en het triglyceridengehalte te meten. Vooral een verlaagd HDL samen met een verhoogd LDL of een verhoogd triglyceridengehalte is ongunstig.

7B-choldown-cholesterol-tabel

Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze.

Voeding bevat maar één vierde van de cholesterol. De overige drie vierde wordt aangemaakt door de lever. Een specifiek voedingsdieet kan je cholesterol waarde op lange termijn met 10-15% omlaag krijgen.

Hier kan een natuurlijk product zoals Choldown (cholesterol tabletten van 7Bees) je een stuk in helpen. Het bevat rode gist rijst, visolie, Q10, maar ook 5 planten zoals kaneel, paardenbloem, theeblad, zeeden, en policosanol (suikerriet) en dit aangevuld met 3 vitaminen. (Vitamine B3 - Vitamine D en Vitamine E)

Choldown bevat rode rijst gist (Monascus pupureus) met als actieve stof Monacoline K en draagt hierdoor bij tot het instant houden van de normale concentratie van cholesterol in het bloed. De vitamine E in Choldown beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. 

7B-choldown-cholesterol-rode-rijst-gist-red-rice-yeast

Choldown is vrij van Citrinine.Verwante Producten