Ginseng tabletten werking

Ginseng tabletten werking

Wat is ginseng?

Van alle plantenextracten is ginseng misschien wel de bekendste. De wetenschappelijke naam is Panax ginseng. De naam komt van het Grieks, waar PAN, alles betekent en AXOS: medicijn. Met andere woorden betekent het een alles genezend medicijn.

Ginseng is een verzamelnaam voor elf verschillende soorten die allemaal tot de Panax familie behoren. De meeste bekende zijn de Amerikaanse ginseng, ook wel de Panax quinquefolies genoemd en Aziatische rode ginseng en hier is de bekendste de Koreaanse ginseng.

7B-multivit-xtra-panax-ginseng-wortel-bloem-blad

Het was dan ook Marco Polo die Europa heeft laten kennis maken met de ginseng.

Siberische ginseng of Eleutherococcus senticosis is niet een echte ginseng en behoort niet toe tot de familie van de Panax.

Ginseng Werking.

De Koreaanse ginseng is kwalitatief de beste soort. Deze bevat de hoogste concentratie aan werkzame stoffen. Ginseng bevat verschillende soorten ginsenosides welke men kan terugvinden in de wortel. Ginsenosides zijn steroïde-achtige stoffen, triterpeen saponines. Na 5 tot 8 jaar worden de wortels geoogst. Hoe ouder de wortel, des te beter de kwaliteit.

De Panax Ginseng van het merk C.A. Meijer wordt als de beste op de markt beschouwd omdat hij biologisch wordt gekweekt en de klimatologische omstandigheden in Korea het beste zijn.

  • Verbetert het geheugen en concentratie.
  • Geeft meer energie, helpt prestaties te verbeteren.
  • Minder stressgevoelig.
  • Helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte.
  • Verzachtende invloed op luchtwegen.
  • Verzachtende invloed op het hoofd.
  • Ondersteunt het afweer-immuunsysteem.

7B-multivit-xtra-panax-ginseng-wortel

Ginseng bijwerkingen.

Het is niet aangeraden ginseng te nemen tijdens de zwangerschap en bij de borstvoeding. Ginseng heeft effect op de bloedsuikerspiegel en mag dus niet tijdens of direct na het nemen van diabetes medicijnen worden geconsumeerd. Diabetici vragen best eerste even raad aan hun arts.

Ginseng tabletten.

Er zijn veel verschillende soorten ginseng tabletten op de markt. Met verschillende doseringen. Het belangrijkste is hoeveel milligram ginsenosides er inzitten. Eén tablet met 10 mg ginseng kan 3% ginsenosides bevatten = 0,3 mg of wel 14% = 1,4 mg of meer dan 4 keer zoveel in een tablet.

De Multivit Xtra van 7Bees bevat het Ginseng extract van C.A. Meijer en bevat 14% ginsenosides, maar ook nog 2 andere plantenextracten, Ginkgo Biloba en Rhodiola. Multivit Xtra bevat ook 12 vitaminen en 9 mineralen aan 100% van dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Multivit Xtra tabletten verbeteren je geestelijke en lichamelijke gemoedstoestand. Je voelt je na enige tijd terug jonger, energieker en je weerstand gaat omhoog. Wist je dat Multivit Xtra meer als 136 officiele claims mag dragen?

Ginseng tabletten bestellen doe je dus bij 7Bees!Verwante Producten