Vitamine K2 kopen? - Supplementen voor uw botten!

Vitamine K2 kopen? - Supplementen voor uw botten!

Wat is vitamine K2 MK7?

Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die niet alleen in de voeding voorkomt. Maar ook een deel door bacteriën in de dikke darm wordt aangemaakt.

Er zijn 2 verschillende vormen van de vitamine. Vitamine K1 (Fylloquinon) en Vitamine K2 (Menoquinon). Het verschil zit hem dat Vitamine K2 beter door het lichaam wordt opgenomen.

Vitamine K1 richt zich meer op het activeren van de bloedstolling en Vitamine K2 voor de botten en de vaatwanden.

De natuurlijke vitamine K2 (Menoquinon7) is de meest effectieve vorm van Vitamine K. MK7 (Menoquinon7) blijft langer in het lichaam actief dan vitamine K1.

7B-botplus-botontkalking-vitamine-k2

Waarom is deze vit K2 zo belangrijk?

Voor de opname van Calcium in de botten is K2 zeer belangrijk. Maar ook nog voor het bloedstollingsprocess en voor een elastische vaatwand.

Hoeveel vitamine K2 per dag?

In Europa is er geen Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aangegeven. De aanbeveling in de US is 120 µg voor de volwassen man en 90 µg voor de volwassen vrouw wat een gemiddelde van 100 µg per dag geeft.

In welke voeding vind ik Vitamine K terug?

Je vind vitamine K2 in voeding vooral terug in:

  • Harde en zachte kaassoorten
  • Salami
  • Eigeel
  • Orgaanvlees
  • Kip
  • Groene groenten zoals boerenkool, spinazie, spruitjes, broccolie (vooral K1)

De meeste vitamine K2 vind je vooral terug in gefermenteerde sojabonen (Natto)

7B-botplus-botonkalking-vitamine-k2-natto

Maar groenten en fruit hebben niet meer de voedingswaarde die het ooit gehad heeft. Dit komt door de verarming van de bodem, nieuwe teelt technieken (watercultuur) en in sommige gevallen de bestraling van voedsel.

Met name veganisten lopen kans op een tekort, aangezien zij geen zuivel of andere dierlijke producen eten.

Ben je vegetariër, veganist of eet je weinig zuivel, vlees of eieren dan kun je overwegen om Vitamine K2 als supplement te gebruiken.

Vitamine K 2 bijwerkingen.

Er zijn momenteel nog geen bijwerkingen bekend. Maar een overdosis Vit K2 in combinatie met anti-stollingsmiddel is geen verstandige keuze. Maar een dosis Vitamine K2 (zoals in Botplus) 2 capsules per dag geven zeker geen probleem.

Vitamine K2 kopen bij 7Bees.

Wij gebruiken de K2 Vital Delta in Botplus welke de enige Vitamine K2 die double coated micro- encapsulated is. Rond de vitamine is een coating gelegd die de vitamine K2 beschermd tegen de invloed van andere stoffen zoals Calcium in de tablet/capsule.

Er is geweten dat Calcium Vitamine K2 afbreekt als deze in contact komen met elkaar. EN na enkele maanden samen verminderd dit te werking van de vitamine K2, maar zoniet in Botplus.

Boven de 40 jaar wordt geadviseerd om dagelijks een voedingssupplement voor sterke botten te nemen.Verwante Producten