Magnesium tabletten

Magnesium C+ bestellen

Bij 7bees geven we om uw gezondheid. Heb je een tekort aan magnesium, dan zijn onze magnesium tabletten de ideale oplossing! Bekijk ons aanbod aan magnesium capsules en profiteer van onze gratis en snelle verzending!

Waarom je magnesiumtekort aanvullen?

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor je lichaam. Langdurig magnesium tekort kan lijden tot zowel lichamelijke als psychische klachten. Zoals onrustig, hoofdpijn en migraine in verband met stress, maar ook lichamelijke zoals spierkrampen en spierpijnen, alsook minder energie en weerstand.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de mensen in de westerse wereld een tekort aan magnesium hebben. Wij halen onze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium uit onze voeding. Maar door de verarming van de bodem door landbouw en kunstmest is er minder magnesium aanwezig in onze voeding.

Daarom is het aangeraden je magnesium aan te vullen met magnesium tabletten.

 

Magnesium het onmisbaar mineraal voor je lichaam bij:

  • Stress momenten
  • Vermoeidheid
  • Goed voor de spieren

 

Symptomen magnesiumtekort

Magnesiumtekort en stress 

Door stress krijg je magnesiumtekort, daar het lichaam hierdoor meer magnesium gaat afnemen van je magnesiumvoorraad. Door magnesiumtekort wordt je ook gevoeliger voor stress. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Bij een tekort aan magnesium is het aangeraden om magnesium tabletten in te nemen om je tekort aan te vullen.

Magnesiumtekort en weerstand en energie

Bij een magnesiumtekort heeft het lichaam het moeilijker voor het vrijmaken van energie uit voedsel. Hierdoor ben je dan ook weer meer vatbaar voor virussen en tast het onrechtstreeks ook je weerstand aan. Ook dit is een reden om magnesium tabletten aan te schaffen.

Magnesiumtekort en spieren

Magnesium zorgt ervoor dat je spieren ontspannen. Met een tekort krijg je last van stijve spieren en spierkrampen. Wanneer je voldoende magnesiumvoorraad hebt geeft dit ook een sneller herstel van de spieren. Zeker voor mensen die veel wandelen en/of aan duursporten doen zoals lopen.

Bijwerkingen van magnesium

Te veel magnesium

Personen met een verzwakte nierfunctie kunnen beter geen magnesiumsupplementen nemen. Omdat de nieren het magnesium niet voldoende kunnen afvoeren.

Bij een te hoge dosis (overdosis) aan magnesium kunnen maag- darm- en buikkrampen, misselijkheid en diarree ontstaan.

Te weinig magnesium 

  • Rusteloze benen
  • Hoofdpijn
  • Stress (prikkelbaar, zenuwachtig)
  • Vermoeidheid
  • Jeuk of ongevoelige ledematen (handen - voeten)
  • Krampen in bovenbenen, kuiten en tenen.
  • Concentratieproblemen