Valeriaan

VALERIANA OFFICINALIS L. EXTRACT (EXTRACT VAN DE ECHTE VALERIAAN)

Valeriaan bloem Relax&Dream

De Valeriana Officinalis komt van nature in Europe voor. Het is een kruidachtige plant uit de kamperfoelie familie. Uit de wortelstok wordt het extract verkregen wat wij gebruiken voor de Relax&Dream.

 Valeriaan Wortel Relax&Dream

De plant is tussen de 60-120 cm hoog. De bloeitijd is in juni-juli met een mogelijke nabloei in september. De stengel is kaal, de bladeren zijn geveerd met getande bladslippen. Groeit vooral op vochtige humusrijke plaatsen met niet teveel schaduw.

Valeriaan blad Relax&Dream

De gunstige werking van de valeriaanwortel is al eeuwen bekend. Niet alleen helpt het bij stress, het zorgt ook voor een goede nachtrust. De belangrijkste actieve stof in de valeriaanwortel is valeriaanzuur. Dit is een geurstof die de plant gebruikt om insecten af te stoten. Maar bv katten zijn er zot van.

Valeriaan wortel kan veilig langere tijd gebruikt worden. Bij normaal gebruik zijn er geen ontwenningsverschijnselen, en geen risico op verslaving.

De latijnse naam "valeriana" is waarschijnlijk afgeleid van het latijnse werkwoord "valere" wat sterk betekent, wat betrekking heeft op de krachtige werking van de plant. "officinalis" komt officina wat betekent dat het vroeger al in de apotheek voorkwam.

 

OPGELET: Alleen valeriaan producten die van de wortel afkomstig zijn, beschikken over de gunstige werking. In de handel bestaan er ook producten die van de plant afkomstig zijn. 

 

 

Relax&Dream bestellen met de valeriaanwortel!

 

 

Andere lazen ook:

https://www.7bees.com/hoeveel-valeriaan-mag-je-per-dag/ 

https://www.7bees.com/relax-dream.html/