beste-multivitamine-7bees
| |

Wat is de beste Multivitamine

Multivit Xtra

Wat is de beste multivitamine om te kopen in 2022?

Er zijn veel verschillende multivitaminen op de markt, en het kan moeilijk zijn om te weten welke te kiezen. Alle multivitamines zijn echter een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitaminen en mineralen in één product.

In dit artikel lees je welke multivitamine de beste is en waarom. Zodat je dagelijks verzekerd zijt van een optimale dosering van multivitaminen en mineralen.


Is een multivitamine nuttig?

Een multivitamine is een soort supplement dat verschillende vitaminen en mineralen bevat. Deze vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Hoewel je sommige van deze voedingsstoffen uit de voeding kunt halen, is het vaak moeilijk om alleen via de voeding voldoende binnen te krijgen. Dit is waar multivitaminen om de hoek komen kijken. Ze kunnen helpen de gaten op te vullen en ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Er is enige discussie over de vraag of multivitaminen eigenlijk wel nuttig zijn. Sommige mensen beweren dat als je gezond en gevarieerd eet, je ze niet nodig hebt. Anderen geloven dat ze kunnen helpen tekorten aan voedingsstoffen in de voeding te compenseren. Er is geen goed of fout antwoord, en uiteindelijk is het aan elk individu om te beslissen of je al dan niet een multi neemt.

Vitaminen nemen we meestal op uit ons voedsel. Het voedsel (groente en fruit) nemen dit op uit de bodem.
 
Maar als de gevraagde stoffen niet meer of niet genoeg meer in de bodem zitten door de over beplanting en meststoffen kunnen de planten en/of vruchten deze ook niet meer opnemen.
 
Het is een feit dat de bodem steeds armer wordt. Zelfs met biologische geteelde producten.
 
Ook het te vroeg plukken en laten rijpen tijdens transport maakt dat de vrucht niet de nodige vitaminen en mineralen kan opnemen.

Wat is de optimale dosering van de beste multivitamine en mineralen?

Er is geen pasklaar antwoord op de vraag wat de optimale dosering van de beste multivitamine is. De ideale multivitamine supplementen zijn afhankelijk van vele factoren, zoals leeftijd, geslacht, levensstijl, gezondheidstoestand en dieet. Toch zijn bepaalde vitaminen en mineralen voor iedereen essentieel, en de meeste deskundigen raden volwassenen aan een dagelijkse multivitamine in te nemen die ten minste 100% van de dagelijkse hoeveelheid van deze voedingsstoffen bevat.

De complete multivitaminen bevatten ook extra voedingsstoffen boven de vitaminen en mineralen, in doseringen waarvan is aangetoond dat ze gunstig zijn voor specifieke groepen mensen. Verschillende planten extracten kunnen hierbij een mooie aanvulling zijn.

Bij het kiezen van een multivitamine voedingssupplementen is het belangrijk om er een te kiezen die is afgestemd op uw specifieke behoeften. Er zijn veel uitstekende producten op de markt, dus het is de moeite waard wat onderzoek te doen om de beste multivitamine tabletten voor je te vinden.

wat-is-de-beste-multivitamine

Waar moet je op letten bij het kopen van multivitamine supplementen

Wanneer u een multivitamine koopt, moet u er een zoeken die genoeg vitaminen en mineralen bevat. Een goede multi bevat ook magnesium. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium is 375 mg. De meeste multi’s bevatten deze hoeveelheid, maar het is altijd het beste om de dosering op het etiket te controleren.

Ook belangrijk is de aanwezigheid van extra vitamine D en calcium aan 100% van de referentie inname voor sterke botten.

Maar ook alle essentiële als vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B6, vitamine B12, vitamine C, foliumzuur en vitamine E

Best koop je ook Europese voedingssupplementen, dan weet je dat ze voldoen aan de Europese eisen in verband met kwaliteit en hoeveelheid.


Vitamine supplement met exclusieve hoogwaardige extra’s en alle belangrijke vitaminen

Multivit Xtra van 7Bees bevat buiten 12 vitaminen en 9 mineralen aan 100% van de referentie inname ook nog 3 hoogwaardige planten extracten voor zowel mannen als vrouwen.

Ginkgo biloba 80 mg per tablet, welke je ook los kan terugvinden in de winkel als tablet voor een prijs van €5,00 tot wel €18 voor 60 tabletten. (Gemiddeld prijs: €11/60 tabletten = €0,20 per tablet.

Ginkgo biloba bevordert de bloedsomloop in het gehele lichaam.

 Zo ook bevat Multivit Xtra Panax Ginseng 14 mg en Rhodiola Rosea 25 mg per tablet.

Panax ginseng verbetert de geestelijke prestaties.

Rhodiola rosea ondersteunt de normale psychologische functie en draagt bij aan een normaal energiemetabolisme.


Kwaliteit beste multivitamine

Kwaliteit Multivit Xtra

Een kwalitatieve multi is een geweldige manier om je dieet aan te vullen en ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Er zijn veel verschillende merken en formules van multi’s op de markt, dus het is belangrijk dat je onderzoek doet om er een te vinden die voor je geschikt is. Zoek een multivitamine die alle essentiële vitaminen en mineralen bevat, en lees het etiket zorgvuldig om er zeker van te zijn dat het een voldoende hoeveelheid bevat. Een goede multivitamine kan je helpen je gezondheid en welzijn op peil te houden, dus het is de moeite waard de tijd te nemen om er een te vinden die bij je past.

Multivit Xtra is van premium kwaliteit, en wordt geproduceerd in België in een Farma goedgekeurde productie eenheid en enkel voor Farma goedgekeurde grondstoffen.

Multivit Xtra heeft een NUT-nummer (NUT_PL 2060/1), wat aangeeft dat het door het Federaal agentschap voor de voedselveiligheid is goedgekeurd. Op de formule en de gekozen grondstoffen.

Multivit Xtra heeft meer dan 135 claims!

Alle 136 wettelijke gezondheidsclaims die Multivit Xtra mag voeren van het EFSA vind je hier. (European Food And Safety Authority) Dit zijn dus bewezen claims!


Beste multivitamine voor volwassenen

De beste multivitamine is volgens ons Multivit Xtra. Is aan te raden van 14 jaar tot en met 99+. Het is een allrounde samenstelling voor zowel jong als oud, man of vrouw, student of sporter. Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig.

Vergelijkbare berichten