Voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit aan een voordelige prijs.
gingko-biloba-bijwerkingen-7bees

Ginkgo biloba bijwerkingen

Ginkgo biloba bijwerkingen en voordelen.

Ginkgo biloba extract

Het Ginkgo biloba extract wordt gehaald uit de bladeren van de Ginkgo boom. De Ginkgo boom ook wel de tempelboom, Japanse notenboom of geheugen boom genoemd is al meer dan 300 miljoen jaar oud. De boom zelf kan gemakkelijk 2000 jaar oud worden. In China staat een Ginkgo boom waarvan men denkt dat hij al meer dan 3500 jaar oud is.

Hierdoor is de ginkgo boom de oudste nog levende boomsoort op aarde. De boom is geen naaldboom of loofboom. Het is familie van de conifeer, maar eentje die zijn bladeren verliest.
De naam komt voort uit het Latijn, Chinees en Japannees. In het chinees noemt men het “Yinking” Yin betekent “zilver” en King “abrikoos”. Naar de kleur van de vrucht. Daarna is het woord door de Japanners vertaald zilver is Gin en abrikoos is kyo. Het Latijnse woord biloba betekent tweelippig. Dit heeft te maken met het blad van de boom. Dit is diep uitgesneden, dat het precies 2 bladeren zijn.

Er zitten zoveel antioxidanten in Ginkgo biloba, dat als er ergens een kernramp is, deze boom onaangetast is en nog steeds stralend staat te bloeien.

Ginkgo biloba capsules

Ginkgo biloba capsules bevatten ginkgo flavone glycosiden, verscheidene terpenen moleculen (ginkgolides en bilobalide) welke uniek zijn en organische zuren. Terpeen moleculen geven ginkgo biloba het vermogen om te vechten tegen de meeste effecten van veroudering.

Ginkgo biloba vermindert de viscositeit van het lichaamsvocht en verbetert daardoor de microcirculatie. De verbeterde interne circulatie geeft een verhoogde zuurstof en glucose toevoer, vooral in de hersenen.

Ginkgo biloba bijwerkingen

Bij normale dosissen is Ginkgo biloba een veilig product en heeft het weinig bijwerkingen.

Er is nog te weinig gekend of Ginkgo biloba veilig is voor zwangere vrouwen of bij borstvoeding. Daarom is het steeds aangeraden je arts eerst te contacteren.

Bij heel hoge dosissen zijn de Ginkgo biloba bijwerkingen vooral hoofdpijn, diarree, braken misselijkheid of zelfs allergische huidreacties.

Ginkgo biloba voordelen

Ginkgo biloba wordt al eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde en wordt in het westen hoofdzakelijk gebruikt omdat het concentratie en geheugen zou verbeteren.

Ginkgo biloba heeft een gunstig effect op het geheugen en het denkvermogen.

De aangegeven hoeveelheid Ginkgo extract per dag is tussen de 60 milligram en de 240 milligram.

Multivit Xtra met 12 vitaminen en 9 mineralen aan 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid bevat ook 3 planten extracten waarvan 80 mg Ginkgo extract.

De voordelen van Ginkgo biloba capsules in een multivitaminen tablet met ook alle voordelen van vitaminen, mineralen, ginseng– en rhodiola extract voor de prijs van ginkgo bilobo capsules.

Deel het op je sociale media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gewrichten-pijnlijke-gewrichten

gewrichten-gewrichtspijn

Gewrichten Gewrichten zijn de schokdempers-scharnieren van ons lichaam. Je gebruikt ze bij elke beweging. Wat is gewrichtspijn? Gewrichtspijn wordt ook wel vaak aangeduid met reuma.

Lees verder »
astaxanthine-7bees

Astaxanthine kopen

Astaxanthine kopen, wat moet je weten Wat is Astaxanthine Astaxanthine is een zeer krachtig antioxidant. Misschien wel het krachtigste antioxidant, wel 500 keer krachtiger als

Lees verder »
beste-multivitamine-7bees

Wat is de beste multivitamine

Multivit Xtra Wat is de beste multivitamine? Multivitamine zijn een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitamines in één product. In dit artikel

Lees verder »
visolie-capsules-kopen

Visolie capsules kopen

Beste Visolie capsules kopen De beste visolie capsules Er bestaan visolie capsules in alle maten en gewrichten. Waar je vooral op moet letten bij visolie

Lees verder »
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten. Wat zijn bijenpollen Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem.

Lees verder »