• ALTIJD gratis verzending
  • Pakketten passen in de brievenbus
  • Productie in België/Nederland
Voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit aan een voordelige prijs.
Valeriaan tabletten. Hoeveel valeriaan per dag?

Valeriaan tabletten. Hoeveel valeriaan per dag?

Meer als 3 tabletten valeriaan per dag is niet aan te raden. Valeriaan tabletten zijn bij normaal gebruik niet verslavend en mag langere tijd achter elkaar gebruikt worden.

Gebruiken bij:

  • Nervositeit
  • Stress
  • Slaapmoeilijkheden

Valeriaan tabletten van de valeriaanwortel

Waarom de valeriaanwortel?

De Valeriana Officinalis komt van nature in Europe voor. Het is een kruidachtige plant uit de kamperfoelie familie. De plant is tussen de 60-120 cm hoog. De bloeitijd is in juni-juli met een mogelijke nabloei in september.

De stengel is kaal, de bladeren zijn geveerd met getande bladslippen. Groeit vooral op vochtige humusrijke plaatsen met niet te veel schaduw. Bloemen van de plant valeriaan worden gebruikt in parfum.

De Latijnse naam “valeriana” is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse werkwoord “valere” wat sterk betekent, wat betrekking heeft op de krachtige werking van de plant. “officinalis” komt officina wat betekent dat het vroeger al in de apotheek voorkwam.

De gunstige werking van de valeriaanwortel is al eeuwen bekend. Niet alleen helpt het bij stress, het zorgt ook voor een goede nachtrust. De belangrijkste actieve stof in de valeriaanwortel is valeriaanzuur.

Dit is een geurstof die de plant gebruikt om insecten af te stoten. Maar bv-katten zijn er zot van. Andere delen van de plant bevatten deze werkzame stof niet.

Dus als je een valeriaan supplement koopt kijk je beter even na of het van de wortel is. En niet van de gehele plant.

valeriaan-wortel-slapen

Hoeveel Valeriaan per dag is aangeraden

Hoeveel valeriaan mag je per dag is niet vastgelegd in een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Wij raden aan tussen de 150 mg tot 600 mg per dag. En dit voor een volwassen personen.

Opgelet: Alleen valeriaan producten zoals Relax&Dream van 7Bees die van de wortel afkomstig zijn, beschikken over de gunstige werking. Veel goedkopere producten in de handel bevatten soms valeriaan van de plant.

Capsules van de valeriaanwortel koop je dus online bij 7Bees!

Valeriaan bijwerkingen

De meeste mensen verdragen dit goed. Er zijn dan ook geen echte bijwerkingen gekend. Bij sommige personen kunnen maag en/of darmklachten voorkomen. Zoals misselijkheid, buikpijn en slaperigheid. Dit kan ook voorkomen als men te veel Valeriaan inneemt.

Er zijn ook geen belangrijke wisselwerkingen gekend met andere producten.

Gebruik van Valeriaan tabletten

Ter bevordering van de slaap een half uur voor het slapen gaan 2-3 tabletten innemen met voldoende water.
Ter verlichting van symptomen van nervositeit, innerlijke onrust of stress 3x daags 1 tablet innemen met voldoende water.

Meer als 3 tabletten valeriaan per dag is niet aan te raden. Valeriaan tabletten zijn bij normaal gebruik niet verslavend en mag langere tijd achter elkaar gebruikt worden.

Gebruiken bij:

  • Nervositeit
  • Stress
  • Slaapmoeilijkheden

Gevaar van te veel valeriaan tabletten

Er is niet dadelijk gevaar, maar overdaad schaadt altijd. En dan ga je de bijwerking verschijnselen krijgen zoals hierboven aangegeven.
Pas dus altijd op met hoeveel valeriaan pillen he inneemt.

Valeriaan tijdens de zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap is er weinig gekend bij het nemen van Valeriaan, er zijn ook nog geen studies over uitgevoerd. Daarom is het steeds aan te raden dit eerst met je arts te bespreken.
Dit geldt ook tijdens de borstvoeding. Men weet nog niet of valeriaan ook doorgegeven wordt bij de moedermelk. Daarom ook hier weer is het ten sterkste aanbevolen eerst contact te nemen met je arts.

Valeriaan en alcohol, gaat dit samen

Gaat valeriaan en alcohol samen is wat veel mensen zich ook afvragen en daar is geen sluitend antwoord voor, daar er nog te weinig over bekend is. Er zijn dan momenteel ook geen beperkingen.

Let wel op: Valeriaan kan de werking van alcohol versterken of verlengen.

Valeriaan tabletten van 7Bees

De valeriaan tabletten van 7Bees (Relax&Dream) zijn aangevuld met passiebloem, slaapmutsje en hop voor een extra ondersteuning. Volgens de laatste studies zou valeriaan met hop ook een veel beter resultaat dan uitsluitend valeriaan.

De valeriaan in Relax&Dream is het extract van echte valeriaan. Bevat 0,8% valeriaanzuur, een equivalent met 0,95 gr gedroogde wortel.

Liefst één op twee slaapt regelmatig slecht. De meesten van hen laten hun slaapproblemen voor wat ze zijn. Uit angst voor het verslavende effect van slaapmiddelen.

Met Relax&Dream hoef je daar niet bang voor te zijn: deze 100% natuurlijke rustgever werkt niet verslavend. Je kan er op elk moment mee stoppen. Ook andere gekende bijwerkingen van slaappillen (zoals sufheid) heb je niet met Relax&Dream.

Overdag ontspannen, ‘s avonds lekker slapen dankzij Relax&Dream
Natuurlijke rustgever = niet verslavend!

Deel het op je sociale media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

astaxanthine-7bees

Astaxanthine kopen

Astaxanthine kopen, wat moet je weten Wat is Astaxanthine Astaxanthine is een zeer krachtig antioxidant. Misschien wel het krachtigste antioxidant, wel 500 keer krachtiger als

Lees verder »
beste-multivitamine-7bees

Wat is de beste multivitamine

Multivit Xtra Wat is de beste multivitamine? Multivitamine zijn een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitamines in één product. In dit artikel

Lees verder »
visolie-capsules-kopen

Visolie capsules kopen

Beste Visolie capsules kopen De beste visolie capsules Er bestaan visolie capsules in alle maten en gewrichten. Waar je vooral op moet letten bij visolie

Lees verder »
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten. Wat zijn bijenpollen Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem.

Lees verder »
boswellia-capsules-7bees

Boswellia capsules

Boswellia capsules – Boswellia Serrata Extract Boswellia Serrata Extract Boswellia kopen? Lees dan dit artikel voor meer informatie! Boswellia Serrato is een middelmatig tot grote

Lees verder »