vaak-plassen-man-banner-blog-mansprime
|

Plasklachten bij mannen – vaak plassen man 

en tips om minder vaak te moeten plassen

Wat zijn plasklachten bij mannen?

Plasklachten bij mannen zijn klachten die te maken hebben met het urineren. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door problemen met de prostaat, de penis of de blaas.
 
Veelvoorkomende problemen met plassen bij mannen zijn vaak moeten plassen.
 
Vaak plassen man: Vaak plassen tijdens de nacht, nadruppelen, een zwakke straal. Of het gevoel hebben dat de blaas niet helemaal leeg is.
 
De meeste mannen hebben wel eens last van plasklachten, vooral bij het ouder worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoals een vergrote prostaat of een ontsteking aan de plasbuis.
 
Het is belangrijk om plasklachten serieus te nemen en erover te praten met je huisarts.
Toilet-vaak-plassen-man-mansprime

Na plassen het gevoel hebben weer te moeten plassen

Na het plassen kunnen sommige mannen het gevoel hebben dat ze weer moeten plassen. Dit wordt ook wel aandrang genoemd.
 
Bij sommige mannen, vooral boven de 50 jaar, kan dit worden veroorzaakt door een vergrote prostaat.
 
Hierdoor kan urine in de blaas achterblijven. Wat het gevoel van moeten plassen kan veroorzaken. Dit kan leiden tot een branderig gevoel. En kan ook een risico vormen voor urineweginfecties.
 
Het is belangrijk om regelmatig je blaas volledig te legen. Om de kans op dit probleem te minimaliseren. Het drinken van veel water. En het verminderen van cafeïne en alcohol kan ook helpen de symptomen te verlichten.
 
Raadpleeg je arts als het probleem aanhoudt. Of als je andere symptomen opmerkt, zoals bloed in de urine.
plasproblemen-bij-mannen-mansprime

Hoe vaak moet een man plassen per dag?

 
Er is geen specifiek aantal keer dat een man normaal gesproken moet plassen. Omdat veel factoren de frequentie van urineren beïnvloeden. Zoals de hoeveelheid geconsumeerde vloeistoffen. De leeftijd en de algehele gezondheid van de persoon.
 
Over het algemeen is het normaal voor een volwassen man om ongeveer vier tot zeven keer per dag te plassen. Als je vaak meer dan acht keer per dag moet plassen. Kan dit duiden op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals blaasontsteking, urineweginfectie of prostaatproblemen.
 
Het is normaal om overdag 5 tot 7 keer te plassen en ’s nachts 0 tot 1 keer
 
Aan de andere kant, als je minder dan vier keer per dag moet plassen. Kan dit duiden op uitdroging of een bepaalde medische aandoening.
 
Als je je zorgen maakt over je urineweg gezondheid, neem dan contact op met je arts. Ze kunnen je helpen bepalen of er iets aan de hand is en welke stappen je kan nemen om het probleem op te lossen.
veel-plassen-man-mansprime

Wanneer wordt nachtelijk plassen een probleem?

Nachtelijk plassen kan vervelend zijn, vooral als je hierdoor vaak wakker wordt. Bij de meeste mensen komt het wel eens voor dat ze ’s nachts uit bed om te plassen moeten. Maar wanneer wordt nachtelijk plassen een probleem?
 
Dit hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd en gezondheid. Over het algemeen wordt gezegd dat een volwassen persoon maximaal één keer per nacht hoeft te plassen.
 
Als je meer dan één keer per nacht moet opstaan om naar de wc te gaan, kan dit duiden op een blaasprobleem.
 
Een overactieve blaas of urine-incontinentie kunnen bijvoorbeeld de oorzaak zijn van nachtelijk plassen. Ook kan het zijn dat je te veel drinkt voor het slapengaan, waardoor je blaas overbelast wordt.

Overactieve blaas

Een overactieve blaas bij mannen is een veel voorkomend probleem. Het kan leiden tot oncontroleerbare drang om te plassen. Waardoor het dagelijkse leven wordt verstoord.
 
Oorzaken van een overactieve blaas bij mannen kunnen zijn: vergrote prostaatklier, neurologische aandoeningen, medicatie. En een overmatige consumptie van cafeïne en alcohol.
 
Een behandeling kan bestaan uit het verminderen van cafeïne en alcohol. Het trainen van de bekkenbodemspieren. Of het gebruik van medicijnen om de activiteit van de blaas te verminderen.
 
Wanneer deze maatregelen niet afdoende zijn. Kan er worden gekozen voor een operatie waarbij de blaas wordt vergroot. Of een zenuwstimulator wordt geplaatst.
 
Hoewel het lastig kan zijn om overactieve blaas klachten bespreekbaar te maken. Is het belangrijk om dit wel te doen. Een specialist kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak. En het bepalen van de meest geschikte behandeling.

Oorzaak vaak plassen man

Vanaf het 40e levensjaar neemt de vergroting van de prostaat steeds een beetje toe (goedaardige prostaatvergroting).
 
Een grotere prostaat kan de plasbuis dicht duwen. Dit resulteert zich in een zwakke urinestraal. Vaak kleine beetjes plassen en ‘s nachts plassen.
 
Bijna elke man vanaf 40 jaar krijgt te maken met een vergrote prostaat onder invloed van hormonen. En dit kan met name rond je 50 ongemakken veroorzaken. Zoals vaak moeten plassen. Men noemt dit het Berigne Prostaat Hyperplasie, of afgekort BPH.

Prostaat supplement

Ongeveer 30% van alle mannen heeft een zodanige goedaardige vergroting van de prostaat bij het ouder worden dat hij er last van ondervindt
 
 
Het is dus van belang om je prostaat vanaf je 40 jaar goed te verzorgen.
 
 
Mansprime van 7bees is een voedingssupplement en bevat een uitgebalanceerde formule met:
 
Zaagpalm extract draagt bij tot een normale urineweg functie en een gezonde prostaat.
 
Pompoenzaad extract ondersteunt de gezondheid van de lagere urinewegen en de prostaat
 
Lijnzaad extract met ligmanen. Hebben een krachtige antioxidante werking. En dragen bij tot een goede werking van de urinewegen.
 
Wilgenroosje draagt bij tot het mannelijk urinaire comfort.
 
Lycopeen staat al jaren bekend vanwege z’n beschermende functie. Je vindt lycopeen onder meer terug in tomaten. Lycopeen is de rode stof die de vrucht zijn kenmerkende kleur geeft.
 
Ook bevat Mansprime sojakiem extract, beta-sitossterol en kurkuma extract. Om jouw plasproblemen als man weg te werken. 
 
 
Bestel dus snel voor de oplossing en leef terug zorgeloos! 
 
 
Voor het behoud van een goede conditie van de urinewegen kiezen mannen vanaf 40-45 jaar voor Mansprime.

Enkele tips tegen vaak te plassen

Als je merkt dat je vaker plast dan normaal. En er geen onderliggende medische aandoening is. Kunnen de volgende tips helpen om de frequentie van plassen te verminderen:

Beperk vochtinname voor het slapengaan

Verminder de hoeveelheid vocht die je drinkt in de laatste paar uur voor het slapengaan. Dit kan helpen om ’s nachts minder vaak wakker te worden om te plassen

Blaasoefeningen

Het doen van blaasoefeningen, zoals bekkenbodemoefeningen. Kan helpen om de spieren rondom de blaas te versterken. Dit kan de controle over de blaas verbeteren. En de frequentie van plassen verminderen.

Vermijd irriterende voedingsmiddelen en dranken

Sommige voedingsmiddelen en dranken kunnen de blaas irriteren en de frequentie van plassen verhogen. Probeer irriterende stoffen zoals cafeïne, alcohol, pikant voedsel en kunstmatige zoetstoffen te vermijden.

Plas op gezette tijden

Het instellen van vaste plasroutines kan helpen om de blaas te trainen. En de frequentie van plassen te verminderen. Probeer op gezette tijden naar het toilet te gaan, zelfs als je niet direct aandrang voelt.

Verlicht stress en angst

Stress en angst kunnen de frequentie van plassen verhogen. Het beoefenen van ontspanningstechnieken, zoals diepe ademhaling, meditatie of yoga. Kan helpen om stress te verminderen en de blaas te kalmeren.

Hydrateer op een evenwichtige manier

Hoewel het verminderen van de vochtinname kan helpen om de frequentie van plassen te verminderen. Het is ook belangrijk om voldoende gehydrateerd te blijven. Zorg voor een evenwichtige vochtinname gedurende de dag om uitdroging te voorkomen.

Bulkdrinken

Bulkdrinken is grotere hoeveelheden water (500 ml) in één keer drinken, in plaats van steeds kleine slokjes nemen.
 
Bulkdrinken zorgt ervoor dat uw lichaam immuunsysteem en uw spijsverteringssysteem niet continu worden geactiveerd. Bovendien kan het helpen om weer een normale dorstprikkel te krijgen.

FAQ

De symptomen van vaak plassen bij mannen kunnen onder andere zijn: een sterke aandrang om te plassen, moeite hebben met het ophouden van de urine, een zwakke straal tijdens het plassen, vaker moeten plassen dan normaal, vooral ’s nachts, en problemen met het op gang komen van het plassen.

Vaak plassen bij mannen kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een vergrote prostaat, een zwakke blaasspier, een infectie van de urinewegen, overmatig drinken van vocht, het gebruik van bepaalde medicijnen, en diabetes.

Een vergrote prostaat, ook wel goedaardige prostaatvergroting genoemd, kan het vaak plassen veroorzaken. De prostaat ligt rondom de plasbuis en groeit naarmate mannen ouder worden. Hierdoor kan de plasbuis vernauwd raken, wat leidt tot plasklachten zoals vaak moeten plassen, moeilijk op gang komen met plassen en een zwakke urinestraal.

Nadruppelen is het fenomeen waarbij er na het plassen nog enkele druppels urine uit de penis komen. Nadruppelen kan gerelateerd zijn aan vaak plassen bij mannen, omdat bij plasklachten de blaas mogelijk niet volledig geleegd wordt, waardoor er urine achterblijft in de plasbuis en dit later alsnog naar buiten druppelt.

Nee, een vergrote prostaat hoeft niet altijd plasklachten te veroorzaken. De grootte van de prostaat op zichzelf is niet altijd bepalend voor de plasproblemen bij mannen. Het kan zijn dat de prostaat drukt op de plasbuis, waardoor de plasproblemen ontstaan. Echter, niet alle mannen met een vergrote prostaat ervaren plasklachten.

Behandelingen voor vaak plassen bij mannen zijn afhankelijk van de oorzaak van de plasklachten. Mogelijke behandelingen kunnen zijn: medicatie om de prostaat te verkleinen, het aanpassen van het drinkgedrag, het vermijden van cafeïne en alcohol, bekkenbodemspieroefeningen, en in sommige gevallen een operatieve ingreep.

Een branderig gevoel bij het plassen kan een symptoom zijn van plasklachten bij mannen, maar dit hoeft niet direct gerelateerd te zijn aan vaak plassen. Een branderig gevoel bij het plassen kan duiden op een urineweginfectie, een SOA, of een andere aandoening van de urinewegen.

Niet alle mannen die last hebben van vaak plassen hoeven ’s nachts frequent naar het toilet te gaan. Het kan echter wel voorkomen dat plasklachten zich vooral ’s nachts uiten en dat mannen vaker wakker worden om te plassen.

Om minder vaak te moeten plassen, kunnen mannen proberen hun drinkgedrag aan te passen. Het kan helpen om minder cafeïne en alcohol te drinken, voldoende te blijven bewegen, en vochtinname te beperken in de avonduren. Daarnaast is het belangrijk om bij plasklachten contact op te nemen met een arts voor een juiste diagnose en behandeling.

Het is verstandig om contact op te nemen met een arts als je merkt dat je vaker moet plassen dan normaal, vooral als dit gepaard gaat met andere plasklachten zoals een zwakke straal, moeite met ophouden van urine, of branderig gevoel bij het plassen. Een arts kan de oorzaak van de plasklachten onderzoeken en indien nodig een passende behandeling voorstellen.

Een goedaardige prostaatvergroting is een aandoening waarbij de prostaat groter wordt, wat kan leiden tot problemen met plassen.

Veelvoorkomende plasklachten bij mannen zijn onder andere moeilijkheden met plassen, vaak moeten plassen, voortdurende aandrang om te plassen en ’s nachts vaak moeten opstaan om te plassen.

Plasklachten bij mannen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een goedaardige prostaatvergroting, problemen met de blaaswand, vernauwing van de plasbuis of andere urinewegproblemen.

Moeilijk op gang komen met plassen betekent dat het langer duurt voordat de urine begint te stromen wanneer je naar het toilet gaat.

Normaal gesproken is het ongeveer 4-7 keer per 24 uur normaal om te plassen, afhankelijk van factoren zoals hoeveel vocht je drinkt

Om de blaas volledig leeg te plassen, is het belangrijk om de tijd te nemen en niet te haasten tijdens het plassen. Daarnaast kan het helpen om na het plassen nog een keer proberen te plassen om er zeker van te zijn dat de blaas helemaal leeg is.

De prostaat groeit doordat het aantal cellen in de prostaat toeneemt. Deze groei kan leiden tot plasklachten, omdat de vergrote prostaat op de plasbuis kan drukken en de urinestroom kan belemmeren.

Enkele tips om minder vaak te moeten plassen zijn: minder cafeïne en alcohol drinken, het beperken van vochtinname in de avond, het regelmatig trainen van de bekkenbodemspieren en het vermijden van te veel vochtinname vlak voor het slapengaan.

Het is raadzaam om een arts te raadplegen als je last hebt van aanhoudende plasklachten, zoals pijn tijdens het plassen, bloed in de urine of toenemende problemen met plassen.

Nee, een goedaardige prostaatvergroting verdwijnt over het algemeen niet vanzelf. Het is belangrijk om de plasklachten serieus te nemen en indien nodig medische hulp te zoeken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *