Als je op zoek bent naar de beste magnesium tabletten. Is het belangrijk om te kijken naar de opneembaarheid van het supplement.
Magnesium tabletten kunnen namelijk verschillende vormen hebben. En niet alle vormen worden even goed opgenomen door het lichaam.
De meest opneembare vorm van magnesium is magnesium citraat. Daarnaast zijn magnesium bisglycinaat en magnesium malaat ook goed opneembaar.
Het is daarnaast belangrijk om te kijken naar het magnesiumgehalte per tablet. De aanbevolen dagelijkse dosering. Van magnesium ligt tussen de 200 en 400 milligram per dag. Afhankelijk van geslacht en leeftijd.
Om de beste magnesium tabletten te vinden. Is het dus belangrijk om te letten op de vorm, het gehalte en eventuele toevoegingen.
Welke vorm magnesium is de beste?
Je moet er steeds opletten welke vorm van magnesium je gaat kopen. Meestal als de juiste vorm niet vermeld is, gaat het over een goedkope vorm.
Zoals magnesiumoxide, dit is meer een laxeermiddel. Volgende vormen zijn hulpstoffen en hebben geen werking; magnesium stearaat en magnesium carbonaat.
Je kan de magnesium vormen in 2 categorieën verdelen. Organisch en Anorganisch.
Organische stoffen zijn afkomstig van organismen of van producten van organismen. In het molecuul moeten zeker een H-atoom en een C-atoom zitten om de stof organisch te noemen. Veel organische stoffen bevatten ook een O-atoom. Elke stof die geen C of H bevat is zeker een anorganische stof te noemen.
Een organische stof is een stof die in de natuur wordt gemaakt. Deze vormen bevatten vaak relatief weinig elementair magnesium. Maar worden wel veel beter opgenomen.
Anorganisch gebonden magnesium. Zijn vormen van magnesium die vaak relatief veel elementair magnesium bevatten. Maar minder goed worden opgenomen.
De hoeveelheid elementair magnesium: zegt iets over de hoeveelheid van het ‘pure’ mineraal die het supplement bevat.
Organische gebonden magnesium
Aminozuurgecheleerd
Arginaat
Ascorbaat
Aspartaat
Bisglycinaat
Citraat
Gluconaat
Malaat
Lactaat
Picolinaat
Tauraat
Anorganische gebonden magnesium
Carbonaat
Chloride
Fosfaat
Hydroxide
Sulfaat
Oxide
De meest bekende vormen
Magnesium bisglycinaat werking
Magnesium bisglycinaat wordt vaak beschouwd als een van de beste vormen. Vanwege de vele voordelen die het biedt.
Magnesium bisglycinaat is een vorm van magnesium. Waarbij magnesium is gebonden aan twee glycine-moleculen.
Deze verbinding maakt het gemakkelijker. Voor ons lichaam om magnesium op te nemen en te gebruiken.
Magnesiumbisglycinaat wordt gemakkelijker door het lichaam opgenomen dan andere vormen van magnesium.
Dit komt omdat de verbinding tussen magnesium. En glycine de opname en absorptie van magnesium verbetert. Het resultaat hiervan is dat u minder van het supplement nodig heeft om de voordelen te ervaren.
Magnesium citraat werking
Magnesium citraat is een vorm van magnesium. Die bekend staat om zijn hoge biologische beschikbaarheid.
Dit betekent dat het lichaam magnesium citraat goed kan opnemen. En benutten in vergelijking met andere vormen van magnesium.
Magnesiumcitraat is een vorm van magnesium die is gebonden aan citroenzuur.
Magnesium is een onmisbaar mineraal. Dat betrokken is bij tal van processen in het lichaam.
Zo is het onder andere belangrijk voor de energieproductie, spiercontractie en -ontspanning. De zenuwfunctie, botmetabolisme en een gezonde hartfunctie.
Een tekort aan magnesium kan leiden tot diverse klachten. Waaronder vermoeidheid, spierkrampen, hoofdpijn en slapeloosheid.
Magnesium citraat kan helpen. Om een mogelijke magnesiumtekort aan te vullen en de bijbehorende klachten te verminderen. Daarnaast kan het ook bijdragen aan het behoud van gezonde tanden, botten en spieren.
Magnesium citraat werkt snel en effectief. En is daarom een populaire keuze als supplement voor een optimale magnesiumvoorziening.
Magnesium tauraat werking
Magnesium tauraat is een vorm van magnesium. Die gekoppeld is aan taurine, een aminozuur.
Het heeft een aantal positieve effecten op het lichaam.
Ten eerste kan magnesium tauraat helpen. Bij het handhaven en reguleren van een gezonde bloeddruk en hartfunctie.
Ten tweede kan het helpen. Bij het verlagen van het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Door het reguleren van de bloedsuikerspiegel. En het verbeteren van de insulinegevoeligheid van het lichaam.
Tot slot kan magnesium tauraat helpen. Bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van angstgevoelens. Ook kan het bijdragen aan een betere nachtrust.
Hoeveel magnesium per dag?
Hoeveel magnesium per dag je nodig hebt. Is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd en geslacht.
Over het algemeen wordt aanbevolen om dagelijks zo’n 300-400 mg magnesium te nemen.
Het is wel belangrijk om niet te veel magnesium per dag in te nemen, omdat dit kan zorgen voor bijwerkingen.
De beste magnesium supplementen kopen? – Beste magnesiumtabletten
Beste magnesium tabletten
Als het om het aanvullen van magnesiumtekorten gaat. Zijn magnesium citraat supplementen de beste keuze.
Deze supplementen worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen en leveren snel resultaat.
Daarnaast worden sommige magnesium tabletten ook verrijkt met vitamine C.
Wat niet alleen de opname van magnesium verbetert. Maar ook de immuunfunctie en collageenproductie ondersteunt.
Een andere geweldige toevoeging aan magnesium tabletten is gereduceerd L-glutathion. Een antioxidant die het lichaam helpt om vrije radicalen te neutraliseren. En cellulaire schade tegen te gaan.
Door magnesium tabletten te nemen die deze ingrediënten bevatten. Is het mogelijk om de effecten van magnesiumtekorten te bestrijden. En tegelijkertijd de gezondheid te ondersteunen.
Magnesiumtekort symptomen
Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij vele lichaamsfuncties. Waaronder het reguleren van spier- en zenuwfuncties, het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel. En het ondersteunen van het immuunsysteem.
Een tekort aan magnesium kan leiden tot een verscheidenheid aan symptomen. Waaronder vermoeidheid, spierkrampen, prikkelbaarheid en zelfs hartritmestoornissen.
In dit artikel bespreken we de symptomen van magnesiumtekort. De oorzaken ervan, en hoe je het kunt behandelen en voorkomen.
Symptomen van een magnesiumtekort
Als je een tekort aan magnesium hebt, kan dat verschillende symptomen veroorzaken. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende symptomen:
Spierkrampen: Dit is een van de meest voorkomende symptomen van magnesiumtekort. Krampen kunnen optreden in de benen, voeten en zelfs in de armen.
Vermoeidheid: Als je vaak moe bent, kan dat een teken zijn van magnesiumtekort.
Prikkelbaarheid: Een laag magnesiumgehalte kan prikkelbaarheid veroorzaken en kan je humeur beïnvloeden.
Hartritmestoornissen: Een ernstig magnesiumtekort kan leiden tot hartritmestoornissen.
Hoofdpijn: Magnesiumtekort kan ook hoofdpijn veroorzaken.
Verlies van eetlust: Als je merkt dat je minder eetlust hebt dan normaal, kan dat ook wijzen op een magnesiumtekort.
Constipatie: Een magnesiumtekort kan bijdragen aan constipatie.
Oorzaken van een magnesiumtekort
Er zijn verschillende oorzaken van magnesiumtekort, waaronder:
Onvoldoende inname: Het is mogelijk dat je niet genoeg magnesium binnenkrijgt via je voeding. Magnesium zit in voedingsmiddelen zoals noten, zaden, volle granen, bonen en groene bladgroenten.
Slechte absorptie: Soms kan het lichaam magnesium niet goed absorberen. Zelfs als je genoeg magnesium binnenkrijgt.
Medicatie: Sommige medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam meer magnesium uitscheidt dan normaal. Waardoor je een tekort kunt krijgen.
Alcoholgebruik: Alcohol kan de opname van magnesium belemmeren. Waardoor het moeilijker wordt om voldoende magnesium binnen te krijgen.
Behandelingen van Magnesiumtekort
Als je een tekort aan magnesium hebt, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar, waaronder:
Dieetveranderingen: Het verhogen van de inname van magnesiumrijk voedsel kan helpen. Om een tekort te voorkomen of te behandelen. Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, volle granen, bonen, groene bladgroenten zijn rijk aan magnesium.
Supplementen: Magnesiumsupplementen kunnen helpen om een tekort aan te vullen. Maar het is belangrijk om de juiste dosering te nemen. En alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts of diëtist.
Medicatie: In sommige gevallen kan een arts medicatie voorschrijven om magnesiumtekort te behandelen. Zoals magnesiumoxide of magnesiumchloride.
Intraveneuze toediening: In ernstige gevallen kan intraveneuze toediening van magnesium nodig zijn.
Preventie van tekort aan magnesium
Er zijn verschillende manieren om een magnesiumtekort te voorkomen, waaronder:
Eet magnesiumrijk voedsel: Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, volle granen, bonen, groene bladgroenten zijn rijk aan magnesium.
Beperk alcoholgebruik: Beperk de inname van alcohol, omdat dit de opname van magnesium kan belemmeren.
Bespreek medicijngebruik met je arts: Bespreek met je arts of medicijnen die je gebruikt kunnen leiden tot magnesiumtekort.
Overweeg een magnesium voedingssupplement.
Magnesium tekort door stress
In onze moderne samenleving ervaren veel mensen stress. Hoewel stress op zichzelf niet altijd schadelijk hoeft te zijn. Kan aanhoudende stress leiden tot een magnesiumtekort.
Stress kan leiden tot een magnesiumtekort. Doordat het de afbraak van magnesium in het lichaam verhoogt. En de opname van magnesium vermindert. Het hormoon cortisol, dat wordt geproduceerd tijdens stress. Kan bijvoorbeeld de uitscheiding van magnesium via de urine verhogen.
Magnesium tegen stress
Daarnaast kan stress de opname van magnesium uit voeding verminderen. Doordat het de opname in de darmen belemmert. Bovendien kan stress leiden tot een verhoogde vraag naar magnesium in het lichaam. Dat kan leiden tot een tekort als er weinig magnesium beschikbaar is.
Trillende spieren magnesium
Als je ooit trillende spieren hebt ervaren, weet je dat dit een zeer vervelend gevoel kan zijn. Trillende spieren kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, waaronder stress, uitdroging en magnesiumtekort.
Magnesium is nodig voor de spiercontractie en ontspanning. Een tekort aan magnesium kan leiden tot een verminderde spierfunctie. Waardoor de spieren onvoldoende kunnen ontspannen en trillen.
Trillend ooglid magnesium
Een trillend ooglid kan vervelend zijn en je dagelijkse activiteiten belemmeren.
In sommige gevallen kan het zelfs een teken zijn. Van een onderliggende medische aandoening.
Gelukkig zijn er manieren om trillende oogleden te behandelen. Magnesium kan een effectief middel zijn om dit probleem aan te pakken.
Trillende oogleden, ook wel bekend als blefarospasme. Is een aandoening waarbij het ooglid onvrijwillig samentrekt. De oorzaken van deze aandoening kunnen variëren van stress en vermoeidheid. Tot een onderliggende medische aandoening.
Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:
1. Vermoeidheid: Langdurig gebruik van digitale apparaten, zoals computers, smartphones en tablets. Kan leiden tot oogvermoeidheid en trillende oogleden.
2. Stress: Stress kan een belangrijke factor zijn bij het ontstaan van trillende oogleden. Stress kan de spierspanning verhogen, waardoor het ooglid gaat trillen.
3. Cafeïne en alcohol: Het consumeren van grote hoeveelheden cafeïne. Of alcohol kan leiden tot trillende oogleden.
4. Droge ogen: Een droog oogoppervlak kan de spieren in het oog irriteren. Waardoor het ooglid begint te trillen.
5. Neurologische aandoeningen: In sommige gevallen kan trillende oogleden worden veroorzaakt door neurologische aandoeningen. Zoals blefarospasme, hemifaciale spasmen, en het syndroom van Meige.
Magnesium tekort jeuk
Jeuk is een veelvoorkomend symptoom van een magnesiumtekort. Dit komt omdat magnesium belangrijk is voor het reguleren van de huidfuncties. En het verminderen van ontstekingen.
Magnesium tekort bij ouderen
Helaas hebben veel ouderen een tekort aan magnesium. Wat kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen.
Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan een magnesiumtekort bij ouderen. Allereerst neemt de opname van magnesium door ons lichaam af. Naarmate we ouder worden.
Daarnaast hebben ouderen vaak een verminderde eetlust, waardoor ze minder voedingsstoffen binnenkrijgen. Waaronder magnesium. Bovendien kunnen medicijnen die vaak worden voorgeschreven aan ouderen. Zoals plaspillen en maagzuurremmers, de opname van magnesium verminderen.
Een magnesiumtekort kan diverse gezondheidsproblemen veroorzaken bij ouderen. Zo kan het bijvoorbeeld leiden tot spierkrampen, vermoeidheid, een verhoogd risico op botbreuken. Ook kan een magnesiumtekort de bloeddruk verhogen. En het risico op hart- en vaatziekten vergroten. Daarnaast kan een magnesiumtekort leiden tot een verminderde cognitieve functie, waaronder geheugenproblemen.
Door te zorgen voor een gezond en gevarieerd dieet. En ook supplementen te gebruiken. Kan de magnesiuminname worden verhoogd en kunnen gezondheidsproblemen worden voorkomen.
Het is dan ook belangrijk dat ouderen zich bewust zijn van het belang van magnesium. En hun magnesiuminname in de gaten houden.
Bij een magnesium supplement is het goed opletten op de dosering. Te grote hoeveelheden magnesium kan aanleiding geven tot diarree.
De EFSA (European Food and Safety Authority) geeft als veilige bovengrens 250 mg op. Dit voor de magnesium supplementen. Er zijn geen wettelijke maximale hoeveelheden vastgelegd.
Magnesium allergie symptomen
Een allergie voor magnesium is relatief zeldzaam, maar het kan gebeuren.
De mogelijke symptomen van een allergie voor magnesium zijn vergelijkbaar met de symptomen van andere allergieën. Zoals huiduitslag, jeuk en ademhalingsproblemen.
Er kunnen ook meer ernstige reacties optreden. Zoals anafylaxie, wat een levensbedreigende allergische reactie is. Als je denkt dat je allergisch bent voor magnesium. Moet je onmiddellijk medische hulp zoeken.
Een arts kan een allergietest uitvoeren. Om te bepalen of je daadwerkelijk allergisch bent voor magnesium. En je adviseren over behandelingsopties.
Houd er rekening mee dat er verschillende soorten magnesiumsupplementen zijn. En dat de symptomen van allergie kunnen variëren. Afhankelijk van het type magnesiumbron of supplement.
Magnesium citraat bijwerkingen
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het mineraal magnesium is 375 mg per dag.
Voor mannen ligt de dagelijkse behoefte op rond de 350 mg magnesium. Vrouwen hebben baat bij 300 mg per dag. Veel van je magnesiumbehoefte krijg je door gevarieerd te eten.
Zo zit magnesium in brood en graanproducten. Donkergroene bladgroente, melk, melkproducten, vlees, noten en peulvruchten.
Tot 80% van de bevolking heeft een magnesiumtekort. Een tekort aan magnesium kan je aanvullen met een voedingssupplement.
Volgens de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) is de veilige bovengrens voor magnesiumsupplementen. 250 mg per dag voor volwassenen.
Het is belangrijk om deze aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden. Omdat een overmatige inname van magnesium kan leiden tot misselijkheid. Braken, diarree en zelfs hartritmestoornissen.
Teveel aan magnesium
Vanaf 2500 mg kunnen ook spierzwakte en een veel te lage bloeddruk optreden.
Personen met een verzwakte nierfunctie kunnen beter geen grote hoeveelheden magnesium supplementen innemen. Omdat de nieren dan niet voldoende magnesium kunnen afvoeren.
Magnesiumcitraat capsules 7bees
De magnesiumcitraat capsules bevatten per dag 180 mg van het goed opneembare magnesium citraat. Aangevuld met vitamine C 120 mg per dag. Dit voor een maximale opname van energie en versterking van de weerstand.
Ook bevatten de capsules Magnesium C+ van 7bees het geruduceerd L-glutathion 200 mg per dag. Glutathion is één van de belangrijkste stoffen die het lichaam kan inzetten bij de bescherming van de cel. Het heeft ook immuun versterkende eigenschappen en is een antioxidant.
Dit advies is puur ter informatie en is niet bedoeld ter vervanging van medisch advies of medicijnen. Neem contact op met je huisarts of specialist voor je de adviezen op deze website toepast.
Deze website gebruikt cookies, tags en scripts om je surfervaring waar mogelijk te optimaliseren en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Functioneel
Always active
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statististieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.