cholesterol-verlagen-7bees
|

Cholesterol verlagen

Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze

Wat is cholesterol

 • Cholesterol is een zachte, vetachtige witte stof. Deze speelt een belangrijke rol in het dagelijks functioneren van verschillende lichaamsprocessen.
 • Zo gebruikt het lichaam deze om cellen, hormonen Vitamine D en gal zuur te maken. Voor deze positieve eigenschappen heeft elk lichaam cholesterol nodig.
 • Deze vetstof wordt door het lichaam getransporteerd via het bloed. Alleen lost cholesterol niet op in bloed. Je kan het zien als olie (cholesterol) en water (bloed), dit lost ook niet op. Het heeft dus een drager nodig, en verbindt zich dus aan een eiwit.
 • Deze 2 samen noemt men de lipoproteïne. Waar lipo gelijk is aan vet en proteïne aan het eiwit.

Soorten Cholesterol

Cholesterol is aanwezig in elke cel van het lichaam en heeft belangrijke natuurlijke functies als het gaat om het verteren van voedsel, het produceren van hormonen en het genereren van vitamine D. Het lichaam produceert het, maar mensen krijgen het ook binnen via voeding.

Het is wasachtig en vetachtig van uiterlijk. Cholesterol is dan ook een op vet gebaseerde stof. Het mengt zich niet met het bloed, dit is namelijk gemaakt op waterbasis. Het reist door het lichaam in de zogeheten lipoproteïnen.

 • De 2 belangrijke lipoproteïne zijn:

LDL Cholesterol

 • LDL of Low Density Lipoproteïne welke de vetstof van de lever naar de andere weefsels in het lichaam transporteert. LDL is de eiwitmantel met minder eiwit maar meer vetten, en zijn zwaarder.
 • Een veel voorkomende plaats waar de LDL zich ophoopt, is in de kransslagaders, de bloedvaten die uw hart van bloed voorzien. Deze ophoping van LDL veroorzaakt coronaire hartziekte en verhoogt het risico op een hartaanval. 
 • Opstapeling van LDL in andere slagaders, zoals de halsslagaders in uw nek, kan de bloedstroom naar uw hersenen verminderen en het risico van een beroerte vergroten.

HDL Cholesterol

 • HDL of High Density Lipoproteïne welke de vetstof vanuit andere weefsels in het lichaam terugbrengt naar de lever. Als je te weinig HDL hebt kan dit de vetstof niet genoeg afvoeren.
 • Via de lever komt het teveel aan cholesterol dan in je ontlasting terecht. Hier is de eiwitmantel dikker en minder vetten en dus lichter dan de LDL.
 • Doordat er meer vetten in LDL zitten is de kans groter dat deze zich nestelen aan de wanden van de aderen, en wanneer er te weinig HDL is kan dit zich daar echt vastzetten.

Cholesterol Waarde

 • De cholesterol waarde kunnen afgelezen worden door je arts na een bloedonderzoek.

In het algemeen worden bij het totaal cholesterol gehalte volgende indeling aangehouden.

  • Lager dan 5,0 mmol/l    Normaal
  • 5,0 – 6,4 mmol/l              Licht
  • 6,5 – 7,9 mmol/l              Verhoogd
  • Hoger dan 8,0 mmol/l   Sterk verhoogd
 • Het totaal wordt gemeten door het gehalte van de LDL – HDL en het triglyceridengehalte te meten. Vooral een verlaagd HDL samen met een verhoogd LDL of een verhoogd triglyceridengehalte is ongunstig.

Cholesterol verlagen recepten

Recepten die kunnen helpen bij een verhoogd cholesterolgehalte bevatten weinig verzadigde vetten. Recepten met noten, peulvruchten en volkoren producten zijn aangeraden.

Ook helpt als je te zwaar bent helpt afvallen de cholesterol te verlagen, en zeker als je een grote buikomtrek hebt.

Choldown-nieuwe-formule

Cholesterol verlagen op natuurlijke wijze

Voedingssupplementen Cholesterol verlagen

Snel cholesterol verlagen 

 • Voeding bevat maar één vierde van de cholesterol. De overige drie vierde wordt aangemaakt door de lever. Een specifiek voeding dieet kan je cholesterol waarde op lange termijn met 10-15% omlaag krijgen.
 • Hier kan een natuurlijk product zoals Choldown (cholesterol tabletten van 7Bees) je een stuk in helpen. Het bevat rode gist rijst, visolie, Q10, maar ook 5 planten zoals kaneel, berberine, artisjok, zeeden, en oesterzwam, aangevuld met 3 vitaminen, (Vitamine B3 – Vitamine D -Vitamine E) zink en Pycnogenol (Pijnboomschorsextract).
 • Choldown bevat Berberine, Kaneel en Artisjok en draagt hierdoor bij tot een normaal cholesterolgehalte in het bloed. De vitamine E beschermt de cellen tegen oxidatieve stress.

Cholesterol verlagen medicijnen

Choldown mag niet worden geconsumeerd als je cholesterolverlagende geneesmiddelen neemt en als je al andere producten met rode rijst gist gebruikt. De dagelijkse consumptie van monacolinen mag de 3 mg niet overschrijden.

 

Help je cholesterol verlagen met Choldown is vrij van Citrinine

rode-rijst-gist-choldown-cholesterol-rode-gist-rijst-cholesterol-verlagen

Hoe lang duurt het voor er een effect is?

Na ongeveer 2 weken zijn de eerste effecten meetbaar. Na 5 weken is de werking maximaal.

Waarom raden wij Choldown te nemen tijdens de maaltijd?

Het is niet noodzakelijk om Choldown tijdens de maaltijd te nemen. Maar het is een extra ruggensteuntje om het niet te vergeten nemen

Waarom raden wij aan zeker bij het avondmaal een capsule te nemen?

De aanmaak van cholesterol is het hoogst tussen middernacht en 4 uur ’s morgens, en het laagst rond de middag.

Bevat Choldown hulpstoffen?

De capsules zijn glutenvrij, lactose vrij, geen kleurstoffen maar vegan capsules. En Onze capsules bevatten alleen actieve stoffen. Zonder enige toevoeging.

Wanneer Choldown niet gebruiken?

Mag niet worden geconsumeerd als je cholesterolverlagende geneesmiddelen neemt en als je al andere producten met rode rijst gist gebruikt. De dagelijkse consumptie van monacolinen mag de 3 mg niet overschrijden.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *