berberine-vrucht-blad

Berberine kopen – Beste berberine supplement

Alles over Berberine kopen en de werking van dit extract.

Wat is Berberine?

Berberine is een belangrijke bioactieve stof, een geel gekleurde, bitter smakende alkaloïde die voorkomt in verschillende planten, vooral in de wortels en schors van Berberis vulgaris. De zogenoemde zuurbes. Ook in de Berberis aristata ook wel de Indische berberis of boomkurkuma genoemd.

Dit berberine extract wordt al duizenden jaren in gebruik in de traditionele Chinese kruidenkunde, maar heeft pas onlangs de aandacht van de westerse wetenschap gekregen. De laatste jaren is het uitgebreid bestudeerd en uit onderzoek is gebleken dat berberine het de immuunsysteem ondersteunt en bijdraagt tot het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.

Het meest gebruikelijke gebruik van berberine is als voedingssupplement vanwege de mogelijke effecten op de algehele kwaliteit van het leven en het welzijn. Veel mensen nemen dit supplement voor een normale maagfunctie en is goed voor de lever en de urinewegen.

Bovendien zou berberine een zeer positief effect hebben op het behoud van een normaal cholesterolgehalte. Het ondersteunt ook het herstellende vermogen van de huid.

Berberine-kopen-vruchten

Berberine werking – Wat is de zijn de gezonde voordelen?

Berberine is een veelzijdig nutriënt dat meerdere functies binnen ons lichaam vervult.

De belangrijkste werkzame stof in de zuurbes is de alkaloïde berberine. Daarnaast zit er ook jatrorrhizine, magnoflorine, palmatine, berberubine, berbamine, columbamine, isoterandine,oxyacanthine en chelidoninezuur in.

Net als vele andere fytonutriënten is ook berberine een krachtige natuurlijke antioxidant. Dit betekent dat de stof in staat is oxidatiestress te bestrijden. Dit fenomeen, dat gekenmerkt wordt door de opeenhoping van reactieve zuurstofsoorten in ons lichaam, veroorzaakt omvangrijke schade aan onze lichaamscellen. Dit proces is eveneens betrokken bij de veroudering van onze cellen.

Uit talloze studies is gebleken dat berberine invloed uitoefent op allerlei biologische systemen in ons lichaam. De werking is erg divers en gecompliceerd maar één van de belangrijkste effecten van berberine betreft de activering van het zogenaamde AMPK enzym. Dankzij de inwerking van berberine op AMPK, lijkt de stof eveneens in staat het lipiden profiel te verbeteren doordat het de hoeveelheid triglyceriden en cholesterol in het bloed vermindert.

  1. Berberine ondersteunt een normaal cholesterolgehalte*
  2. Berberine draagt bij aan een normale bloedsuikerregulatie*
  3. Berberine kan ondersteuning bieden bij het afvallen*
  4. Berberine biedt ondersteuning aan het hart*
  5. Berberine draagt bij aan het normaal functioneren van de bloedvaten*
  6. Berberine ondersteunt de normale werking van de leverfunctie*
  7. Berberine ondersteunt de spijsvertering*

Berberine opname door het lichaam

Berberine wordt een stuk beter opgenomen dan eerst werd gedacht. Dit was eerder slecht meetbaar omdat het snel door het lichaam wordt verwerkt. Na verwerking komen er berberine metabolieten vrij en die zorgen juist voor de bovengenoemde gezondheidseffecten.

Berberine blijft voor een deel achter in het maagdarmkanaal. Het laat daar de gunstige bacteriën ongemoeid. Berberine heeft een lage toxiciteit en kan langere tijd gebruikt worden.

Heeft Berberine bijwerkingen en nadelen?

De stof Berberine is een kruidensupplement dat veelbelovend is gebleken bij verschillende gezondheidsaandoeningen. Hoewel het veel voordelen heeft, heeft het ook potentiële bijwerkingen en nadelen.

Berberine heeft een lage toxiciteit in de aanbevolen dosering (200-2000 mg/dag) en mag langdurig worden gebruikt. Veel voorkomende milde bijwerkingen bij hoge dosissen zijn maagklachten, misselijkheid, braken en diarree. Sommige mensen melden een droge mond of verminderd urineren.

Berberine kan ook een wisselwerking hebben met andere medicijnen en voedingssupplementen, dus het is belangrijk om met uw arts te overleggen voordat u het inneemt. Bovendien kan berberine ervoor zorgen dat de huid erg gevoelig wordt bij blootstelling aan zonlicht, dus mensen die een hoge dosering nemen moeten zonnebrandcrème of beschermende kleding gebruiken als ze buiten zijn.

Tenslotte is berberine mogelijk niet veilig voor zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven, omdat de veiligheid bij deze groepen niet bekend is. Best is eerst contact op te nemen met je arts.

Waar kan ik berberine kopen ter ondersteuning van een normaal cholesterolgehalte?

Berberine kopen doe je bij 7Bees. Hoogwaardige Berberine extract ter ondersteuning van een normaal cholesterolgehalte kan je vinden in Choldown van 7Bees.

Wist je dat bij 1 op de 2 personen in de lage landen last hebben van een te hoge cholesterol en 70% van boven de 40 jaar! De capsules van Choldown zijn de meest volledige formule voor hart en de bloedvaten op de markt.

Wat zijn de ervaringen met Berberine?

Als bedrijf is het belangrijk te weten wat jij van ons berberine in Choldown vindt. Wij willen ervoor zorgen dat jij de best mogelijke berberine ervaringen hebt bij het gebruik ervan en dat jij tevreden bent met je aankoop.

Om deze vraag te beantwoorden, vragen naar je ervaringen met onze berberine. Wij kunnen dit doen door enquêtes te versturen of door je gewoon persoonlijk te vragen wat jij van het product vindt.

Dit geeft ons waardevolle feedback die wij kunnen gebruiken om onze stuifmeelkorrels te verbeteren en ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn met wat zij krijgen.

Met deze informatie kunnen wij betere service en producten leveren, zodat alle klanten positieve ervaringen hebben met onze berberine capsules .

*Gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van dit schrijven nog in behandeling bij de ESFA. In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je deze stof precies kan gebruiken. 

Choldown – 7Bees is een voedingssupplement en mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *