Voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit aan een voordelige prijs.
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten.

Wat zijn bijenpollen

Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem. Dit is nodig voor de bevruchting van de planten. Het stuifmeel blijft aan de achterpoten van de Bij kleven, zo gaat het stuifmeel van bloem tot bloem en gebeurt de bevruchting.

De Bij verzamelt dit stuifmeel en voegt er nectar aan toe welke ze ook uit de bloemen verzameld. Deze vermengen zich waarbij de Bij er nog bijzondere enzymen aan toevoegt. Zo ontstaan kleine gele bolletjes, de bijenpollen. Die de Bij meeneemt naar de korf. Je kan deze bolletjes bijenpollen dikwijls zien op het lichaam van de Bij.

Hier heeft de imker een stuifmeelval ingebouwd, waar de Bij 10-30% verliest van de stuifmeelkorrels. De korrels vallen in een opvangbak, welke de imker alle dagen moet ledigen, en laat deze dan drogen.

Verschil tussen bijenpollen en stuifmeelkorrels

Pollen is de Engelse term voor stuifmeel. Dit houdt in dat bijenpollen en stuifmeelkorrels eigenlijk hetzelfde is. Ondanks dat er veel verwarring kan ontstaan, spreken we met beide termen over hetzelfde product, namelijk bijenpollen capsules.

Bijenpollen gezond

Bijenpollen zijn uitermate gezond door alle ingrediënten die het bevat, meer als 250!

De stuifmeelkorrels bestaan uit:

 • 30% Verteerbare koolhydraten
 • 26% Natuurlijke suikers (glucose en fructose)
 • 23% Eiwitten
 • 5% Lipiden (vb. Essentiële vetzuren)
 • 2% Fenol (vb. Flavonoïden)
 • 1,6 % Mineralen
 • 0,7% Vitaminen (Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E en K)

Volgende mineralen vinden we terug in de pollen:

 • Kalium
 • Calcium
 • Fosfor
 • Mangaan
 • Silicium
 • Magnesium
 • Koper
 • Zink
De helft van de eiwitten bestaan uit vrije Aminozuren die direct door het lichaam gebruikt kunnen worden. En zijn ook een vegetarische bron van proteïnen.

Bijenpollen werking en bijwerkingen

Bijenpollen werking

Bijenpollen zijn uiterst gezond voor ons als mens, omdat ze zoveel vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, co-enzymen, lecethine, koolhydraten (in de vorm van natuurlijke suikers), vetzuren en sporenelementen bevatten.

Ook voor vegetariërs is dit een waardevol supplement omdat dit 1 van de weinige voedselbronnen is van vitamine B12 naast vlees.

Alle positieve punten van bijenpollen kan je gemakkelijk terugvinden op het internet. Door de EU wetgeving mogen wij de gunstige effecten van het gebruik van stuifmeelkorrels niet meer vermelden.

Bijenpollen bijwerkingen

Mensen met een allergie voor bijen en wespen, mogen ook geen stuifmeelkorrels nemen. Ook is het aangeraden tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding geen bijenpollen te nemen.

Bijenpollen capsules

Bijenpollen capsules zijn handig en gemakkelijk in te nemen. We adviseren om driemaal daags één capsule in te nemen voor de juiste dosering. Bijenpollen kopen doe je dus best bij 7Bees

Deel het op je sociale media

gewrichten-pijnlijke-gewrichten

gewrichten-gewrichtspijn

Gewrichten Gewrichten zijn de schokdempers-scharnieren van ons lichaam. Je gebruikt ze bij elke beweging. Wat is gewrichtspijn? Gewrichtspijn wordt ook wel vaak aangeduid met reuma.

Lees verder »
astaxanthine-7bees

Astaxanthine kopen

Astaxanthine kopen, wat moet je weten Wat is Astaxanthine Astaxanthine is een zeer krachtig antioxidant. Misschien wel het krachtigste antioxidant, wel 500 keer krachtiger als

Lees verder »
beste-multivitamine-7bees

Wat is de beste multivitamine

Multivit Xtra Wat is de beste multivitamine? Multivitamine zijn een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitamines in één product. In dit artikel

Lees verder »
visolie-capsules-kopen

Visolie capsules kopen

Beste Visolie capsules kopen De beste visolie capsules Er bestaan visolie capsules in alle maten en gewrichten. Waar je vooral op moet letten bij visolie

Lees verder »
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten. Wat zijn bijenpollen Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem.

Lees verder »