Voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit aan een voordelige prijs.
rhodiola-bijwerkingen-7bees

Rhodiola bijwerkingen

Rhodiola bijwerkingen en ervaringen

Rhodiola Rosea of Rozenwortel

Rhodiola Rosea in het Nederlands Rozenwortel, maar wordt soms ook rozenkruid of wonderwortel genoemd. De rozenwortel is geen familie van de roos maar de wortel heeft een typische rozengeur.

De naam komt van het Grieks “rhodion” wat roos betekent.

Rhodiola rosea is een vaste vetplant, familie van de crassulaceae familie. Die zich thuis voelt op grote hoogte en in koude gebieden. De Rozenwortel komt oorspronkelijk uit het Himalaya gebergte, en groeit vooral boven de 2000 meter. Daarom vindt je hem vooral ook op de noordpool, Rusland, en centraal Azië. Maar ook dichter bij ons op IJsland, Noorwegen, Zweden en Finland.

De Vikings gebruiken de Rozenwortel reeds eeuwen geleden om hun kracht en uithoudingsvermogen te vergroten.

Rhodiola bijwerkingen

Rhodiola bijwerkingen lage dosissen

Er is nog niet zoveel bekend over de Rhodiola bijwerkingen.

Bij hoge dosissen van Rhodiola kunnen er bijwerkingen optreden zoals hoofdpijn, droge mond of bij late inname slapeloosheid. Daarom is het aangeraden dit ‘s morgens of ‘s middags in te nemen.

Rhodiola bijwerkingen hoge dosissen

Meer kans op de voorgenoemde bijwerkingen plus een verhoogde kans op versnelde hartslag.

Hoeveel Rozenwortel extract (Rhodiola) per dag is aanbevolen?

Men raad een dosis aan van 50 mg Rozenwortel extract per dag aan. Dosissen tot 600 mg zijn er te vinden, maar deze verhogen zeer de kans op bijwerkingen.

Rhodiola werking

Rhodiola staat algemeen bekend als een “adaptogeen”, dit wil zeggen het past zich aan de wisselende omstandigheden in lichaam en geest aan. Bijvoorbeeld het werkt stimulerend bij vermoeidheid, maar ontspannend bij stress/spanning.

Het Rozenwortel extract geeft voordelen bij volgende problemen:

 • Winter blues
 • Zwakke zenuwen
 • Prikkelbaarheid
 • Zenuwachtigheid – rusteloosheid
 • Mentale vermoeidheid
 • Studie – geestelijke belasting
 • Verminderd geheugen
 • Concentratievermogen
 • Slapeloosheid

Rhodiola ervaringen

We zijn benieuwd naar jouw Rhodiola ervaringen.

 • Voel jij je energieker?
 • Heb je last gehad van bijwerkingen?

Laat het ons even weten.

Rhodiola Rosea kopen

De werkzame stoffen (fenolglycosiden rhodioloside en P-tyrosol) van de Rhodiola Rosea extract zitten in de wortel. De beste en meest effectieve rozenwortels komen uit Rusland en Scandinavië (Noorwegen-Zweden).

Rhodiola wordt vooral ingezet bij vermoeidheid en bij stressvolle omstandigheden. Ook sporters kunnen veel baat hebben bij het gebruik ervan.

Rhodiola helpt het uithoudingsvermogen te verbeteren en gebruikers herstellen sneller na zware lichamelijke of geestelijke inspanning.
Multivit Xtra van 7Bees bevat de aanbevolen hoeveelheid Rhodiola van 50 mg per dag. Maar ook nog 12 vitaminen, 9 mineralen, Ginkgo Biloba en Panax Ginseng. En dit aan 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.
claims

Wist je dat het EFSA Multivit Xtra van 7Bees 136 gezondheidsclaims toekent.

Deel het op je sociale media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gewrichten-pijnlijke-gewrichten

gewrichten-gewrichtspijn

Gewrichten Gewrichten zijn de schokdempers-scharnieren van ons lichaam. Je gebruikt ze bij elke beweging. Wat is gewrichtspijn? Gewrichtspijn wordt ook wel vaak aangeduid met reuma.

Lees verder »
astaxanthine-7bees

Astaxanthine kopen

Astaxanthine kopen, wat moet je weten Wat is Astaxanthine Astaxanthine is een zeer krachtig antioxidant. Misschien wel het krachtigste antioxidant, wel 500 keer krachtiger als

Lees verder »
beste-multivitamine-7bees

Wat is de beste multivitamine

Multivit Xtra Wat is de beste multivitamine? Multivitamine zijn een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitamines in één product. In dit artikel

Lees verder »
visolie-capsules-kopen

Visolie capsules kopen

Beste Visolie capsules kopen De beste visolie capsules Er bestaan visolie capsules in alle maten en gewrichten. Waar je vooral op moet letten bij visolie

Lees verder »
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten. Wat zijn bijenpollen Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem.

Lees verder »