mariadistel-capsules-kopen-7bees

Mariadistel capsules – Mariadistel kopen

Mariadistel lever reiningen?

Mariadistel met de Latijnse naam Silybum marianum ook gekend door de Engelse naam Silymarin.Is een één- of tweejarige plant die behoort tot de composietenfamilie.

De naam Mariadistel zou volgens de legende komen van de witte vlekken op de bladeren die veroorzaakt zouden zijn door de melk van Maria. De plant wordt plusminus 60-150 cm groot.

Mariadistel is een plant die je integraal kan eten. De jonge bladeren kan je zoals spinazie eten, de jonge stengels als asperges. Zelfs het bloemhoofdje kan je als een artisjok eten.

Maar de heilzame stoffen van de Mariadistel (Silymarin) zitten in de zwarte zaden.

In de zaden meer bepaald in de vruchtwand zit Silymarine. Een verzamelnaam van zeer krachtdadig stoffen die weer onderverdeeld worden in de stoffen silydiamine, sily christine en silybine.

Silymarine is in staat om allerlei gifstoffen te neutraliseren. Helpt de lever bij het wegspoelen van de gifstoffen en ondersteunt de leverfunctie.

Waar is mariadistel extract goed voor? Waarom Mariadistel tabletten?

Mensen gebruiken al eeuwenlang Mariadistel extract, ook wel bekend als Silybum marianum, vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen. Men prijst het vooral vanwege zijn leverondersteunende eigenschappen.

Mariadistel extract kan helpen de levercellen te beschermen tegen schade door toxines en vrije radicalen. Het kan zelfs helpen bij het herstel van leverziekte.

Men neemt bovendien aan dat mariadistel extract ontstekingsremmende eigenschappen bezit. Wat het in staat stelt om te helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals levercirrose en hepatitis.

Daarnaast kan mariadistel extract ook de spijsvertering bevorderen en de opname van voedingsstoffen verbeteren. Het kan ook waardevol zijn bij het ondersteunen van de galproductie en kan helpen bij het voorkomen van galstenen.

Hoewel meer onderzoek nodig is om de exacte effecten en voordelen van mariadistel extract volledig te begrijpen. Zijn de huidige bevindingen veelbelovend en suggereren ze dat het een waardevolle aanvulling kan zijn op een gezonde levensstijl.

mariadistel zaden

Is melkdistel (milk thistle), silybum marianum, silymarine extract hetzelfde als mariadistel?

Mensen verwarren melkdistel, ook bekend als Sonchus, vaak met mariadistel. Hoewel ze gerelateerd zijn, zijn melkdistel en mariadistel niet precies hetzelfde. Silybum marianum is de wetenschappelijke naam van de plant die zowel melkdistel als mariadistel wordt genoemd.

Het belangrijkste actieve bestanddeel in deze planten is silymarine. Een mengsel van flavonoïden en andere verbindingen die potentieel gunstige eigenschappen hebben voor de lever. Extracten van silymarine worden vaak gebruikt als voedingssupplementen vanwege hun vermeende leverbeschermende werking.

Mariadistel behoort tot de meest gebruikte benamingen om te refereren naar extracten afkomstig van de silymarineplant. De termen melkdistel, silybum marianum en silymarine extract worden soms door elkaar gebruikt. Maar ze verwijzen naar hetzelfde algemene concept: een plant die silymarine bevat en waarvan extracten worden gebruikt voor mogelijke gezondheidsvoordelen.

Wat zijn de bijwerkingen van mariadistel?

Mariadistel bijwerkingen

Het nemen van mariadistel tabletten / capsules kunnen enkele bijwerkingen veroorzaken. Hoewel het over het algemeen veilig wordt geacht, kan het bij sommige mensen maagklachten en diarree veroorzaken. Sommige mensen ervaren ook lichte allergische reacties, zoals huiduitslag of jeuk. Het kan ook invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Dus mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van mariadistel supplementen.

Mariadistel capsules / tabletten kunnen ook een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Vooral medicijnen die worden afgebroken door de lever. Om deze reden wordt het sterk aangeraden om eerst je arts te raadplegen voordat je mariadistel capsules supplementen inneemt. Vooral als je al andere medicatie gebruikt.

Over het algemeen zijn de bijwerkingen van mariadistel mild en verdwijnen ze meestal vanzelf. Het is belangrijk om je strikt aan de voorgeschreven dosering te houden. Mocht je toch ernstige bijwerkingen ondervinden, dan dien je onmiddellijk het gebruik ervan te staken. 

Zwangere vrouwen en bij borstvoeding eerst altijd je arts raadplegen voor gebruik!

Mariadistel ervaringen

Er zijn veel positieve ervaringen met Mariadistel kruid als natuurlijk supplement. Veel mensen die Mariadistel gebruiken, zijn tevreden met de resultaten. Ze merken dat het hun leverfunctie verbetert en helpt bij het ontgiften van het lichaam. Mariadistel wordt vaak aanbevolen voor mensen met leveraandoeningen zoals levercirrose, hepatitis en leververvetting.

Gebruikers melden dat Mariadistel hen helpt bij het verminderen van symptomen zoals vermoeidheid. Een opgeblazen gevoel en een gebrek aan eetlust. Daarnaast is Mariadistel ook populair als ondersteuning bij afvallen. Mensen die Mariadistel nemen, beweren dat het hen helpt bij het verminderen van gewicht. En het verbeteren van de spijsvertering. 

Wat zijn jouw ervaringen?

mariadistel capsules

Beste Mariadistel Capsules – Alle Mariadistel Supplementen met artisjok en Curcuma

Mariadistelextract capsules met paardenbloem en curcuma

Paardenbloem en curcuma zijn twee krachtige natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun ondersteunende werking op de lever. Paardenbloem, ook wel bekend als Taraxacum officinale, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn ontgiftende eigenschappen. Het stimuleert de galproductie en bevordert de galstroom, wat helpt bij de afbraak en eliminatie van gifstoffen uit het lichaam.

Curcuma, ook wel bekend als geelwortel of kurkuma, is een kruid dat voornamelijk voorkomt in Azië. En al lang wordt gebruikt als ontstekingsremmend en antioxidant. Het heeft ook een positief effect op de lever. Omdat het de productie van gal stimuleert en de ontgifting verbetert.

Het gebruik van paardenbloem en curcuma in combinatie kan bijdragen aan de ondersteuning en verbetering van de leverfunctie. Deze combinatie kan namelijk zeer krachtig zijn.

paardenbloem-curcuma

Reinigende werking van de lever met mariadistel en artisjok

Mariadistel en artisjok staan bekend om hun reinigende werking op de lever. De lever speelt een belangrijke rol in ons lichaam, omdat het verantwoordelijk is voor het filteren van gifstoffen en het metaboliseren van medicijnen en andere stoffen. Het gebruik van mariadistel en artisjok kan helpen bij het ondersteunen en verbeteren van de leverfunctie.

Mariadistel bevat een krachtig antioxidant genaamd silymarine, dat helpt bij het beschermen van de lever tegen schadelijke vrije radicalen en ontstekingen.

Artisjokken bevatten een stof genaamd cynarine, die de aanmaak van gal stimuleert, wat helpt bij de spijsvertering en de afbraak van vetten.

Bovendien bevorderen zowel mariadistel als artisjok de regeneratie van levercellen, waardoor ze effectief zijn bij het herstellen van de lever na beschadiging. Het is toch belangrijk om te onthouden dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde levensstijl. En dat overmatig alcoholgebruik en een slecht dieet de leverfunctie kunnen schaden. Zelfs met het gebruik van mariadistel en artisjok.

mariadistel-Artisjok

Mariadistel kopen bij 7bees

Bestel mariadistel met 150 mg mariadistelzaad gemalen extract per capsule.

Mariadistel kopen doe je bij 7bees. Jouw bestelling  ✓ gratis bezorging, en levertijd ✓ morgen in huis. (geen verzendkosten of abonnement)

Silymarin kopen (Mariadistel) met de zaden van de mariadistel doe je dus best bij 7Bees. Extra krachtig door de synergetisch effect van de 4 planten.

  • Ondersteunt de reinigende werking van de lever.
  • Helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden.
  • Heeft een positieve invloed op de spijsvertering en stoelgang.
  • Beschermt tegen vrije radicalen
capsules mariadistel kopen

Detox Xtra is 100% plantaardig.

Uiterst geschikt voor vegetariërs en veganisten!

Mariadistel capsules

met de synergie van artisjok, paardenbloem en curcuma in één capsule.

Studies

1. Frederico A et al. Silymarin/Silybin and chronic liver disease: a marriage of many years. Molecules 2017;22(2):191.

2. Zhong S et al. The therapeutic effect of silymarin in the treatment of nonalcoholic fatty disease: a meta-analysis (PRISMA) of randomized control trials. Medicine (Baltimore). 2017;96(49):e9061.

3. Vahabzadeh M et al. Effects of silymarin on metabolic syndrome: a review. J Sci Food Agric. 2018;98(13):4816-4823.

4. Hadi A et al. The effects of silymarin supplementation on metabolic status and oxidative stress in patients with type 2 diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis of clinical trials. Complement Ther Med. 2018;41:311-319.

5. Stolf AM et al. Effects of silymarin on diabetes mellitus complications: a review. Phytother Res. 2017;31(3):366-374.

6. Borrelli F et al. The plant kingdom as a source of anti-ulcer remedies. Phytother Res. 2000;14(8):581-91.

7. Akhshaee M et al. Effect of silymarin in the treatment of allergic rhinitis. Otolaryngol Head Neck Surg. 2011;145(6):904-9.

8. Havandi M et al. Silymarin (Livergol®) decreases disease activity score in patients with rheumatoid arthritis: a non-randomized single-arm clinical trial. Iran J Allergy Asthma Immunol. 2017;16(2):99-106.

9. Mahmoodi-Nesheli M et al. Adjuvant effect of oral Silymarin on patients’ wound healing process caused by thermal injuries. Caspian J Intern Med. 2018;9(4):341-346.

10. Dorjay K et al. Silymarin: An interesting modality in dermatological therapeutics. Indian J Dermatol Venereol Leprol. 2018;84(2):238-243.

11. Jowkar F et al. Can we consider silymarin as a treatment option for vitiligo? A double-blind controlled randomized clinical trial of phototherapy plus oral Silybum marianum product versus phototherapy alone. J Dermatolog Treat. 2020;31(3):256-260.

12. Shie Morteza M et al. Efficacy and safety of oral silymarin in comparison with oral doxycycline and their combination therapy in the treatment of acne vulgaris. Dermatol Ther. 2019;32(6):e13095.

13. Liu CH et al. Antiviral activities of silymarin and derivatives. Molecules. 2019;24(8):1552.

14. Lalani SS et al. Antiviral activity of silymarin in comparison with baicalein against EV-A71. BMC Complement Med Ther. 2020;20(1):97.

15. Darvishi-Khezri H et al. Iron-chelating effect of silymarin in patients with β-thalassemia major: A crossover randomised control trial. Phytother Res. 2018;32(3):496-503.

16. Firuzi O et al. Effects of silymarin on biochemical and oxidative stress markers in end-stage renal disease patients undergoing peritoneal dialysis. Hemodial Int. 2016;20(4):558-563.

17. Grant JE et al. Silymarin treatment of obsessive-compulsive spectrum disorders. J Clin Psychopharmacol. 2015;35(3):340-2.

18. Taleb A et al. Antioxidant effects and mechanism of silymarin in oxidative stress induced cardiovascular diseases. Biomed Pharmacother. 2018;102:689-698.

19. Guo H et al. Silymarin’s inhibition and treatment effects for Alzheimer’s disease. Molecules. 2019;24(9):1748.

20. Ullah H et al. Anti-parkinson potential of silymarin: mechanistic insight and therapeutic standing. Front Pharmacol. 2018;9:422.

21. Zarif-Yeganeh M et al. Clinical role of silymarin in oxidative stress and infertility: a short review for pharmacy practitioners. J Res Pharm Pract. 2019;8(4):181-188.

22. Jouhari S et al. Effects of silymarin, cabergoline and letrozole on rat model of endometriosis. Taiwan J Obstet Gynecol. 2018;57(6):830-835.

23. Shariati M et al. Silymarin restores regulatory T cells (Tregs) function in multiple sclerosis (MS) patients in vitro. Inflammation. 2019;42(4):1203-1214.

24. Navabi F et al. Immunoregulatory effects of silymarin on proliferation and activation of Th1 cells isolated from newly diagnosed and IFN-ß1b-treated MS patients. Inflammation. 2019;42(1):54-63.

25. Keyhanmehr N et al. The effects of silymarin and cyclosporine A on the proliferation and cytokine production of regulatory T cells. Immunol Invest. 2019;48(5):533-548.

26. Janeczko M et al. Silymarin, a popular dietary supplement shows anti-candida activity.  Antibiotics (Basel). 2019;8(4):206.

27. Tavanai E et al. Protective effects of silymarin against age-related hearing loss in an aging rat model. Indian J Otolaryngol Head Neck Surg. 2019;71(S2):1248-1257.

28. Delmas D et al. Silymarin and cancer: a dual strategy in both in chemoprevention and chemosensitivity. Molecules. 2020;25(9):2009.

29. El-Ashmawy NE et al. Modulatory effect of silymarin on apoptosis in testosterone-induced benign prostatic hyperplasia in rats. Pathol Oncol Res. 2020;26(3):1947-1956.

30. Zhu Z et al. Silymarin mitigates lung impairments in a rat model of acute respiratory distress syndrome. Inflammopharmacology. 2018;26(3):747-754.

31. Ferreira A et al. Silymarin as a flavonoid-type P-glycoprotein inhibitor with impact on the pharmacokinetics of carbamazepine, oxcarbazepine and phenytoin in rats. Drug Chem Toxicol. 2019 Apr 25:1-12.

32. Gurley BJ et al. Pharmacokinetic herb-drug interactions (part 2): drug interactions involving popular botanical dietary supplements and their clinical relevance. Planta Med. 2012;78(13):1490-514.

33. Elyasi S et al. Effect of oral silymarin administration on prevention of radiotherapy induced mucositis: a randomized, double-blinded, placebo-controlled clinical trial. Phytother Res. 2016;30(11):1879-1885.

34. Tao L et al. Prophylactic therapy of silymarin (milk thistle) on antituberculosis drug-induced liver injury: a meta-analysis of randomized controlled trials. Can J Gastroenterol Hepatol. 2019;2019:3192351.

35. Li Y et al. Effects of silymarin on the in vivo pharmacokinetics of simvastatin and its active metabolite in rats. Molecules. 2019;24(9):1666.

36. Okda TM et al. Ginger potentiates the effects of silymarin on liver fibrosis induced by CCL4: the role of galectin-8. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2019;23(2):885-891.

37. Girardi B et al. Silymarin, boswellic acid and curcumin enriched dietetic formulation reduces the growth of inherited intestinal polyps in an animal model. World J Gastroenterol. 2020;26(14):1601-1612.

38. de Souza Santos V et al. Silymarin protects against radiocontrast-induced nephropathy in mice. Life Sci. 2019;228:305-315.

39. Li D et al. Silymarin attenuates cigarette smoke extract-induced inflammation via simultaneous inhibition of autophagy and ERK/p38 MAPK pathway in human bronchial epithelial cells. Sci Rep. 2016;6:37751.

0. Zakariaei Z. Silymarin as a promising potential therapeutic agent for treatment of patients with paraquat poisoning: an issue that merits further research. Adv J Emerg Med. 2019;4(2):e16.

42. Soleimani V et a. Safety and toxicity of silymarin, the major constituent of milk thistle extract: an updated review. Phytother Res. 2019;33(6):1627-1638.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *