Voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit aan een voordelige prijs.
levertraan-capsules-kopen-7bees

Levertraan capsules kopen

Wat moet je weten

Waar is levertraan goed voor?

Levertraan wordt al eeuwen gebruikt, vooral bij de Noren. Levertraan werd eeuwen gebruikt als olie voor lampen, toevoeging voor veevoeder en onderhoud van leder.

Veel mensen denken dat levertraan afkomstig is van de walvis, maar dit is een fabeltje. Levertraan is afkomstig van de lever van Kabeljauw (en kabeljauw-achtige vissen), Schelvis of Heilbot. Lever was toen nog een bijproduct bij de visvangst.
17 tiende eeuw
17 tiende eeuw

Vanaf 1700

is men de levertraan ook gaan gebruiken om op bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten te smeren al was de geur niet te harden.

Gewrichten
18 tiende eeuw
18 tiende eeuw

Vanaf 1800

heeft men het proces om de levertraan te maken van de lever veranderd door met stoom te werken, hierdoor was de geur niet meer zo prominent aanwezig en wat het ook drinkbaar maakte van smaak.
Drinkbaar
19 tiende eeuw
19 tiende eeuw

Vanaf 1900

begon men de voordelen te ontdekken van de aanwezige Omega-3 vetzuren en de Vitamine D.

Al dacht men toen dat het de werking was van de Vitamine A, daar men Vitamine D nog niet ontdekt had.

Het nadeel van visolie (levertraan) uit de lever in plaats van uit het vetweefsel zoals bij de gekende visolie is de grote concentratie van Vitamine A in de vis lever.

Tegenwoordig wordt levertraan in capsules verkocht, de voordelen van levertraan vind je ook terug in visolie en krill olie capsules, deze kan je bij 7Bees bestellen!

Krill Omega 3

Meeste mensen kennen levertraan nog van vroeger, toen was het aangeraden om 1 lepeltje levertraan te nemen per dag. Dit was om vooral bij kinderen het peil van Vitamine D hoog genoeg te houden.

Maar sinds in 1961 bij margarine Vitamine D werd toegevoegd is levertraan op de achtergrond geraakt. Ook omdat dit toen een zeer vieze smaak gaf, wie het ooit vroeger genomen heeft zal zich dat nog levendig herinneren.

In de levertraan capsules zit Levertraan dit is een vette olie die omega-3 vetzuren (Epa en Dha), jodium, fosfor en Vitamine A en D bevat.

De levertraan is tegenwoordig beter gezuiverd, zodat er nu nog enkel een lichte vis smaak overblijft. Ook kan je nu het lepeltje vervangen door levertraan capsules.

Levertraan capsules bij 7Bees

Levertraan capsules bevatten meestal een hoge dosis aan vitamine A. Wat bij langdurige inname verschillende klachten kan meebrengen zoals hoofdpijn tot oogafwijkingen.
Ook vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn mogen zeker geen hoge dosissen nemen van Vitamine A.

Levertraan capsules of Vitamine D capsules?

Daarom hebben wij bij 7Bees gekozen om Vitamine D aan te bieden in capsules. Waar geen risico is voor een teveel Vitamine A.

Levertraan capsules of Krill olie capsules?

Voor de goede werking van de Omega-3 vetzuren raden wij aan Krill olie te gebruiken. Deze is zeer zuiver en heeft niet de vis smaak en geeft ook geen oprispingen met een vieze vis smaak.

Beide producten hebben de voordelen van Levertraan zonder het nadeel van de Vitamine A.

Deel het op je sociale media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gewrichten-pijnlijke-gewrichten

gewrichten-gewrichtspijn

Gewrichten Gewrichten zijn de schokdempers-scharnieren van ons lichaam. Je gebruikt ze bij elke beweging. Wat is gewrichtspijn? Gewrichtspijn wordt ook wel vaak aangeduid met reuma.

Lees verder »
astaxanthine-7bees

Astaxanthine kopen

Astaxanthine kopen, wat moet je weten Wat is Astaxanthine Astaxanthine is een zeer krachtig antioxidant. Misschien wel het krachtigste antioxidant, wel 500 keer krachtiger als

Lees verder »
beste-multivitamine-7bees

Wat is de beste multivitamine

Multivit Xtra Wat is de beste multivitamine? Multivitamine zijn een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitamines in één product. In dit artikel

Lees verder »
visolie-capsules-kopen

Visolie capsules kopen

Beste Visolie capsules kopen De beste visolie capsules Er bestaan visolie capsules in alle maten en gewrichten. Waar je vooral op moet letten bij visolie

Lees verder »
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten. Wat zijn bijenpollen Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem.

Lees verder »