Levertraan capsules kopen

Waar is levertraan goed voor?

Levertraan wordt al eeuwen gebruikt, vooral bij de Noren. Levertraan werd eeuwen gebruikt als olie voor lampen, toevoeging voor veevoeder en onderhoud van leder. Veel mensen denken dat levertraan afkomstig is van de walvis, maar dit is een fabeltje. Levertraan is afkomstig van de lever van Kabeljauw (en kabeljauw-achtige vissen), Schelvis of Heilbot. Lever was toen nog een bijproduct bij de visvangst.


Vanaf 1700 is men de levertraan ook gaan gebruiken om op bijvoorbeeld pijnlijke gewrichten te smeren al was de geur niet te harden.

Vanaf 1800 heeft men het proces om de levertraan te maken van de lever veranderd door met stoom te werken, hierdoor was de geur niet meer zo prominent aanwezig en wat het ook drinkbaar maakte van smaak.

Vanaf 1900 begon men de voordelen te ontdekken van de aanwezige Omega-3 vetzuren en de Vitamine D. Al dacht men toen dat het de werking was van de Vitamine A, daar men Vitamine D nog niet ontdekt had. Het nadeel van visolie (levertraan) uit de lever in plaats van uit het vetweefsel zoals bij de gekende visolie is de grote concentratie van Vitamine A in de vislever. Tegenwoordig wordt levertraan in capsules verkocht, de voordelen van levertraan vind je ook terug in visolie en krill olie capsules, deze kan je bij 7Bees bestellen!

Lepeltje LevetraanMeeste mensen kennen levertraan nog van vroeger, toen was het aangeraden om 1 lepeltje levertraan te nemen per dag. Dit was om vooral bij kinderen het peil van Vitamine D hoog genoeg te houden. Maar sinds in 1961 bij margarine Vitamine D werd toegevoegd is levertraan op de achtergrond geraakt. Ook omdat dit toen een zeer vieze smaak gaf, wie het ooit vroeger genomen heeft zal zich dat nog levendig herinneren.

 

 

In de levertraan capsules zit Levertraan dit is een vette olie die omega-3 vetzuren (Epa en Dha), jodium, fosfor, en Vitamine A en D bevat.

 

Levertraan kopen, waarom?

De levertraan is tegenwoordig beter gezuiverd, zodat er nu nog enkel een lichte vis smaak overblijft. Ook kan je nu het lepeltje vervangen door levertraan capsules.

 

Levertraan capsules bij 7Bees

Levertraan capsules bevatten meestal een hoge dosis aan vitamine A. Wat bij langdurige inname verschillende klachten kan meebrengen zoals hoofdpijn tot oogafwijkingen.

Ook vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn mogen zeker geen hoge dosissen nemen van Vitamine A.

 

Levertraan capsules of Vitamine D capsules?

Daarom hebben wij bij 7Bees gekozen om Vitamine D aan te bieden in capsules. Waar geen risico is voor een teveel Vitamine A.

Vitamine D3 capsules kopen

 

Levertraan capsules of Krill olie capsules?

Voor de goede werking van de Omega-3 vetzuren raden wij aan Krill olie te gebruiken. Deze is zeer zuiver en heeft niet de vis smaak en geeft ook geen oprispingen met een vieze vis smaak. Bekijk hier ook de voordelen van krill olie.


Krill Omega 3 bestellen

Beide producten hebben de voordelen van Levertraan zonder het nadeel van de Vitamine A.