spirulina-kopen-7bees

Spirulina werking – Superfoods

Spirulina werking – Spirulina voordelen

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene algje die al eeuwenlang wordt gebruikt als voedingsbron. Het is een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld. Is rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten.
 
Het wordt vaak beschouwd als een superfood. Vanwege de diverse voordelen voor de gezondheid. Het kan helpen bij het verlagen van cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel.
 
Ook wordt gesuggereerd dat spirulina kan helpen bij het verminderen van allergische reacties. En het immuniteitssysteem kan stimuleren.
 
Mensen die vegetarisch of veganistisch eten vinden in spirulina een goede bron van ijzer. En andere belangrijke voedingsstoffen.
 
Het kan worden ingenomen als een tablet, poeder of capsule. Maar kan ook worden toegevoegd aan smoothies, sappen of andere gerechten.
 • Weetje: Het latijnse woord spirulina betekent ‘klein spiraaltje’ dat wijst naar de structuur van deze alg.

Waar komt spirulina vandaan?

De spirulina alg komt al  duizenden jaren in de geschiedenis van de mensheid voor. Het werd oorspronkelijk ontdekt in Mexico in de buurt van het Texcoco-meer. Door de Azteken die het als een voedingsbron gebruikten.
 
Later werd spirulina ook gevonden in andere delen van Centraal- en Zuid-Amerika. Evenals in Afrika in mineraalrijke meren en wateren.
 
Tegenwoordig wordt het op grote schaal geteeld in verschillende landen. Waaronder de Verenigde Staten, China, India en Thailand.
 
De meeste spirulina wordt gekweekt in speciale tanks. Hierdoor bevat het geen gifstoffen of zware metalen. 
 
Spirulina is een van de meest duurzame en voedzame voedselbronnen ter wereld. En wordt geprezen om zijn hoge gehalte aan voedingsstoffen.
 
Zoals eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Het kan worden gebruikt als een voedingssupplement.

Spirulina superfood

Spirulina wordt bij de Superfoods wel het superfood van alle Superfoods genoemd. De verenigde naties riepen in 1974 spirulina algen al uit tot de “The best food for the future”
 
De meeste gezonde voedingsmiddelen hebben 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn.
 
Superfoods bevatten vaak 12 of meer bijzondere eigenschappen.
 
Het unieke en tevens kenmerkende aan Superfoods is, dat deze voedingsmiddelen enorm rijk zijn. Aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten.

Voedingsstoffen in Spirulina (vitamines – Mineralen – eiwitten-…)

Spirulina bevat:
 
Grote bron van eiwitten met meer dan 65 gram per 100 gram spirulina. (12x meer bio-beschikbaar eiwit dan vlees.)
 
Het bestaat dus uit 65% goed opneembare plantaardige eiwitten. Welke voor de mens gezonder zijn dan de dierlijke eiwitten uit vlees.
 
Spirulina is rijk aan:
 
 • Bevat meer Beta-Caroteen dan welke andere voeding, zelfs 25x meer dan wortelen.
 • Rijkste bron van Vitamine A.
 • Rijkste plantaardige bron van GLA, maar ook aan essentiële vetzuren Omega-3, DHA en EPA.
 • Rijk aan Vitamine C, E, K, B1, B2 en B6.
 • Calcium, magnesium en ijzer.
 • Ook een rijke bron van antioxidanten.
 
De blauw groene kleur van spirulina is afkomstig van het rijkelijk aanwezige Chlorofyl (groen). En de blauwe kleur door de aanwezigheid van het fycocyanine pigment.

Gezondheidsvoordelen van spirulina. 

Een spirulina supplement bestaat grotendeels uit eiwit. Dit is belangrijk voor de opbouw en het onderhoud van weefsels, zoals de huid en spieren.
 
Daarnaast bevat spirulina kleine hoeveelheden omega-3 en omega-6 vetzuren in een optimale verhouding.
 
Omdat spirulina ook antioxidanten bevat. Kan de alg helpen bij het verwijderen van gifstoffen en vrije radicalen in het lichaam. Zo helpt chlorofyl de lever ontgiften en de darmflora terug in balans brengen.
 
Verder zou spirulina de bloedsuikerspiegel helpen stabiliseren. Wat kan bijdragen tot een verminderde drang tot overmatig eten.
 • Verbetering van het concentratievermogen.
 • Zuivert de huid.
 • Bevordert het herstel na lichamelijke inspanning.
 • Ontgiften van bloed en weefsel.
 • Stimuleert het immuunsysteem.
 • Stimuleert de bloedsomloop.
 • Verbetert de bloeddruk.
 • Helpt hart- en vaatziekten te voorkomen.
 • Voorkomt rusteloosheid.
 • Verbetert cholesterol niveaus.

*Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen. Zijn op het moment van schrijven van dit blog nog in behandeling bij de ESFA.


spirulina poeder - spirulina voordelen

Spirulina gebruiken

Omdat spirulina gewoon voeding is, kan het veilig in hoge doseringen. En op ongezette tijden worden genomen. Als men niet gewend is om veel greens te nuttigen is het raadzaam om de dosering geleidelijk op te voeren.
 
 • Onderhoudsdosering: 1-3 gram per dag
 • Therapeutische dosering: 3-8 gram per dag (of hoger) 

Hoe lang duurt het voordat Spirulina effect heeft?

Dit varieert per persoon. Maar over het algemeen wordt aangenomen dat Spirulina na een paar weken tot een maand regelmatig gebruik merkbare voordelen biedt.


Spirulina poeder of tabletten gebruiken?

Één van de manieren waarop je spirulina kunt consumeren. Is door spirulina poeder, tabletten of capsules te gebruiken.
 
Alle varianten bieden dezelfde voordelen voor de gezondheid. Zoals een verhoogde energie en een gezonde spijsvertering.
 
Echter, veel personen vinden het poeder niet lekker vanwege de sterke, grasachtige smaak. Daarom geven sommige personen de voorkeur aan het slikken van spirulina tabletten/capsules.
 
Bovendien bevatten de tabletten/capsules een handige dosis. Waardoor het makkelijker is om de juiste hoeveelheid in te nemen. 
 
Voordelen van capsules tegenover spirulina tabletten. Is dat er minder hulpstoffen moeten worden toegevoegd.
 
Bijvoorbeeld de SpiruBee capsules van 7bees bevatten alleen het spirulina poeder. Zonder enige toevoeging.

Is spirulina gevaarlijk?

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van spirulina op zichzelf niet gevaarlijk is. Het is een natuurlijk supplement dat vol zit met voedingsstoffen. En wordt beschouwd als een superfood. In feite wordt het al duizenden jaren geconsumeerd. En gebruikt in verschillende culturen over de hele wereld.
 
Echter, net als bij elk ander supplement of voedingsmiddel. Kan overmatig gebruik of slechte kwaliteit ervan onveilig zijn.
 
Het is dus belangrijk om spirulina alleen te kopen van gerenommeerde fabrikanten. En in de juiste dosering te consumeren.
 
Mensen met allergieën voor zeewier of vis moeten voorzichtig zijn met spirulina. Omdat het afkomstig is van blauw-groene algen die qua eigenschappen lijken op zeewier.
 
Ook kan het interacties hebben met bepaalde medicijnen. Het is dan belangrijk om je arts te raadplegen voordat je spirulina begint te gebruiken.
 
Kortom, als het op de juiste manier wordt gebruikt. Kan spirulina worden beschouwd als een gezonde en veilige aanvulling op je dieet. 
 
Gebruik van spirulina tijdens de zwangerschap. Is het best eerst je arts te contacteren.

Spirulina bijwerkingen

Bij overmatig gebruik en het overschrijven van de aanbevolen dagelijkse hoeveel. Kunnen er milde klachten als misselijkheid en diarree ontstaan.
 
Daarnaast kunnen er klachten bij mensen die net beginnen met spirulina. Door het vrijkomen van gifstoffenin het lichaam.
 
Zo kan je de eerste paar dagen wat vermoeidheid en hoofdpijn ervaren.

Waar is spirulina goed voor? Spirulina werking

Maar waar is spirulina precies goed voor? De spirulina werking, wat doet dit?
 
Spirulina is rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, essentiële vetzuren en chlorofyl.
 
Per gram spirulina zit er meer eiwit in dan bijvoorbeeld in rundvlees of eieren.
 
Daarnaast bevat het alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Ook is spirulina rijk aan verschillende vitamines en mineralen, zoals ijzer en B-vitamines.
 
Door deze voedingswaarde is spirulina een goede toevoeging aan een gezond voedingspatroon. De werking van spirulina is divers. Zo kan het onder andere bijdragen aan een verbeterde immuunfunctie. Het bevorderen van sportprestaties en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 
Kortom, spirulina is een waardevol supplement met interessante gezondheidsvoordelen.
spirulina werking

Spirulina goed voor afvallen?

Spirulina zou er voor zorgen dat je sneller een voldaan seintje krijgt van je hersenen. Waardoor je minder eet en dus afvalt.
 
Je raakt snel en langdurig verzadigd door het hoge gehalte van eiwitten in spirulina. Daarom is het aangeraden 15 tot 20 minuten voor de maaltijd een tablet/capsule spirulina te nemen. Zodat je minder honger hebt aan tafel.
 
De eiwitten in spirulina zijn oplosbaar in water tegenover deze welke in vlees, kip of eieren zit. Je krijgt door de spirulina meer energie zodat je ook meer gaat bewegen. Wat ook weer een goede invloed heeft op je gewicht.

Spirulina of chlorella?

Spirulina en chlorella zijn beide algen. En worden vaak als voedingssupplementen gebruikt vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen. Hoewel ze vergelijkbaar zijn, zijn er enkele verschillen tussen de chlorella en spirulina.
 
Spirulina heeft een hoger eiwitgehalte dan chlorella. En bevat ook meer antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Het wordt vaak gebruikt als aanvulling op het dieet. Vanwege de potentieel voordelige effecten op het immuunsysteem, de cholesterol- bloedsuikerspiegel en het metabolisme.
 
Chlorella heeft daarentegen meer chlorofyl dan spirulina. En bevat ook meer ijzer en vitamine B12. Het wordt vaak gebruikt als een detox-supplement. Vanwege het vermogen om zware metalen en andere gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.
 
Het kiezen van het beste supplement hangt af van uw specifieke voedingsbehoeften en gezondheidsdoelen. Beide kunnen echter waardevolle toevoegingen zijn aan een uitgebalanceerd dieet.
Spirulina - Chlorella

Wat zijn jouw spirulina ervaringen?

We horen graag wat jouw ervaringen zijn met spirulina. Wat voor positieve voordelen het jou heeft opgeleverd. 
 
Heeft het geholpen bij het afvallen? Geeft het je meer energie tijdens het werk of studie? Of tijdens een dagje weg te voet of met de fiets? Je kan dit delen door ons een mailtje te sturen op helpdesk@7bees.com

Spirulina kopen bij 7bees

Spirulina kopen doe je het best bij 7bees. Zuiver spirulina poeder in een capsule zonder een enkele toevoeging van hulpstoffen. Met een hoge dosering per capsule.
 
Dus geen groen meer over het aangerecht en gemakkelijk mee te nemen. Altijd dezelfde dosering per dag.
 
Spirubee capsules met enkel 740 mg zuiver spirulina poeder.
 
Bevat geen gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen.

Literatuur


FAQ

Spirulina heeft vele gezondheidsvoordelen. Het is een superfood met een hoge voedingswaarde en bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering, het bevorderen van de detoxificatie van het lichaam, het verlagen van de bloeddruk en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

De aanbevolen dosering van Spirulina kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. Over het algemeen wordt een dagelijkse dosis van 1-3 gram aanbevolen voor volwassenen. Het is altijd raadzaam om de aanbevelingen op de verpakking of advies van een deskundige te volgen.

Er zijn verschillende soorten Spirulina op de markt, maar de meest voorkomende en best bestudeerde is de Arthrospira platensis. Deze soort heeft de hoogste voedingswaarde en wordt vaak aanbevolen voor consumptie. Zorg ervoor dat u Spirulina koopt van een betrouwbare bron om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Spirulina is een micro-alg die behoort tot de blauw-groene algenfamilie. Het is een van de oudste levensvormen op aarde en wordt al eeuwenlang gebruikt als voedselbron door diverse culturen. Spirulina heeft een unieke voedingsprofiel en is rijk aan eiwitten, antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen.

Het wordt aanbevolen om voorafgaand aan het gebruik van Spirulina tijdens de zwangerschap of borstvoeding medisch advies in te winnen. Hoewel Spirulina over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het altijd verstandig om met uw arts te overleggen voordat u een nieuw supplement introduceert.

Uniek aan spirulina is dat het Fycocyanine bevat. Dit is een natuurlijk pigment dat voorkomt in Spirulina. Het is verantwoordelijk voor de blauwgroene kleur van deze superfood. Fycocyanine heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het beschermen van de cellen tegen oxidatieve schade. Het is een van de belangrijkste bioactieve stoffen in Spirulina.

Is Spirulina geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, Spirulina is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is een plantaardig voedingsmiddel dat een uitstekende bron van eiwitten en voedingsstoffen kan zijn voor mensen die geen dierlijke producten consumeren. Het kan helpen bij het vervullen van de voedingsbehoeften van een vegetarisch of veganistisch dieet.

De tijd voordat u resultaat ziet bij het gebruik van Spirulina kan variëren, afhankelijk van uw individuele gezondheidstoestand en levensstijl. Sommige mensen ervaren al binnen enkele weken verbeteringen, terwijl het voor anderen langer kan duren. Het is belangrijk om Spirulina consequent in te nemen en geduldig te zijn om de voordelen te kunnen ervaren.

Spirulina kan op verschillende manieren bijdragen aan een gezond lichaam. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van de spijsvertering, het detoxificeren van het lichaam en het ondersteunen van de leverfunctie. Daarnaast kan Spirulina ook de energie verhogen, de huidgezondheid bevorderen en helpen bij gewichtsverlies.

Het beste moment om Spirulina in te nemen kan variëren, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en levensstijl. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om het ’s ochtends op een lege maag in te nemen, terwijl anderen het liever bij een maaltijd nemen. Het belangrijkste is om het consequent op hetzelfde tijdstip in te nemen om de maximale voordelen te ervaren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *