Voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit aan een voordelige prijs.
boswellia-capsules-7bees

Boswellia capsules

Boswellia capsules - Boswellia Serrata Extract

Boswellia Serrata Extract

Boswellia kopen? Lees dan dit artikel voor meer informatie!

Boswellia Serrato is een middelmatig tot grote boom die in droge, heuvelachtige gebieden in India wordt gevonden. Ook hier wel gekend als de wierookboom. Er bestaan meerdere Boswellia-bomen: de Boswellia carterii en Boswellia sacra zijn bijvoorbeeld Arabische varianten.

Door in de bast van de boom te kerven komt er een sap vrij dat bestaat uit gomhars en olie. Binnen deze dikke olieachtige substantie bevinden zich bepaalde bestanddelen waarvan duizenden jaren geleden al werd ontdekt dat ze een gunstige werking hadden.
Dit sap vormt korrels die na 3 weken geplukt kunnen worden van de boomstam. Dit noemt men dan zuivere wierook korrels. De gewonnen korrels worden nog steeds met de hand gesorteerd op zuiverheid alvorens ze hun weg vinden naar de markt.

Uit deze korrels haalt men dan het Boswellia extract. Dit extract bestaat voornamelijk uit etherische oliën, gom en terpeenachtige stoffen (Pentacyclische triverpene zuren). Één van deze terpeenachtige stoffen is het béta-boswelliazuur.

Dit zuur heeft in het bijzonder, naast de andere terpeenachtige stoffen, een goede biologische activiteit.Het wordt ingezet voor het behoud van soepele gewrichten.

Het extract wordt al voor lange tijd in de Ayurveda voorgeschreven om de gewrichten te ondersteunen. Het kan goed in combinatie met Glucosamine en Curcumine ingenomen worden.

Bijwerkingen van Boswellia Serrata

Er zijn weinig bijwerkingen van het Boswellia serrata extract gekend. Je kan het beter niet innemen met maagklachten of bij gebruik van anti-maagzuur tabletten. Andere bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree en zuur in maag.

Beste is het samen in te nemen bij de maaltijd. Zo wordt het extract ook beter opgenomen.

Boswellia capsules kunnen geheel veilig en zo lang als u wilt gebruiken. Ook in hoge dosissen is het niet toxisch.

Hoeveel Boswellia serrata extract per dag

Er zijn geen aanbevelingen voor de hoeveelheid Boswellia serrata per dag. Meestal adviseert men 3 x 350 mg per dag. Wij gebruiken in onze Curcumine Xtra 3 x 105 mg per dag, en dit in samenwerking met Curcuma extract wat de ideale samenstelling is.

Boswellia Curcuma geeft een goede synergie voor de gewrichtsfunctie. Ook wij raden aan om de Boswellia capsules 3x per dag te nemen tijdens de maaltijd omdat onderzoek heeft uitgewezen dat opneembaarheid van het Boswellia extract hierdoor verhoogt wordt.

Werking van Boswellia

Dit wordt als supplement wereldwijd steeds vaker gebruikt om de gewrichten te ondersteunen en te smeren. Grote groepen mensen ervaren naast de voordelen voor de gewrichten ook een verzachtende invloed op de luchtwegen.

Ben je overtuigd van de werking van Boswellia capsules?

Boswellia capsules kopen doe je veilig bij 7Bees. (Curcumine Xtra bevat ook glucosamine en Kurkuma longa)

Deel het op je sociale media

gewrichten-pijnlijke-gewrichten

gewrichten-gewrichtspijn

Gewrichten Gewrichten zijn de schokdempers-scharnieren van ons lichaam. Je gebruikt ze bij elke beweging. Wat is gewrichtspijn? Gewrichtspijn wordt ook wel vaak aangeduid met reuma.

Lees verder »
astaxanthine-7bees

Astaxanthine kopen

Astaxanthine kopen, wat moet je weten Wat is Astaxanthine Astaxanthine is een zeer krachtig antioxidant. Misschien wel het krachtigste antioxidant, wel 500 keer krachtiger als

Lees verder »
beste-multivitamine-7bees

Wat is de beste multivitamine

Multivit Xtra Wat is de beste multivitamine? Multivitamine zijn een aanvulling op gezonde voeding en combineren alle belangrijke vitamines in één product. In dit artikel

Lees verder »
visolie-capsules-kopen

Visolie capsules kopen

Beste Visolie capsules kopen De beste visolie capsules Er bestaan visolie capsules in alle maten en gewrichten. Waar je vooral op moet letten bij visolie

Lees verder »
bijenpollen-kopen-7bees

Bijenpollen kopen

Bijenpollen kopen? Wat moet je weten. Wat zijn bijenpollen Bijenpollen komen van het stuifmeel van de bloemen. Stuifmeel is het mannelijke zaad van de bloem.

Lees verder »