boswellia-capsules-7bees
|

Boswellia kopen – Boswellia serrata capsules werking

Boswellia kopen – Maar vanwaar komt Boswellia?

Boswellia serrata is een boom, beter bekend als wierookboom, is een geslacht van bomen bekend om hun hars, die gebruikt wordt voor het maken van wierook. Deze bomen zijn inheems in de droge bergachtige gebieden van India, Noord-Afrika, en het Midden-Oosten, waaronder Oman, Jemen, en Somalië. Boswellia wordt een ‘gomhars’ genoemd

De hars van de Boswellia wordt geoogst door een proces dat ’tapping’ wordt genoemd. Dit proces begint met het maken van inkepingen in de schors van de boom. Uit deze inkepingen sijpelt een melkachtige vloeistof, die na blootstelling aan de lucht hard wordt en kristalliseert. Dit proces wordt meerdere keren herhaald, waarbij de inkepingen dieper worden gemaakt om meer hars te verzamelen.

Na ongeveer twee weken worden de verharde harsklompjes verzameld. Deze hars, vaak “tranen” genoemd vanwege hun vorm, worden daarna gereinigd en verder verwerkt. De kwaliteit van de hars kan variëren, wat meestal afhangt van de tijd van het jaar waarin het wordt geoogst en de specifieke Boswellia-soort.

De hars van Boswellia wordt zeer gewaardeerd, niet alleen voor gebruik in wierook en parfums, maar ook voor zijn vermeende medicinale eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in traditionele geneeswijzen, vooral in ayurvedische en andere vormen van traditionele Aziatische geneeskunde, voor het behandelen van ontstekingsaandoeningen en andere kwalen.

boswellia serrata

Wat is boswellia serrata extract?

Het extract wordt verkregen uit de hars van de boom. Deze vloeistof hardt uit en wordt vervolgens verzameld en verwerkt tot een poeder of een geconcentreerd extract. Boswellia serrata extract staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat actieve bestanddelen zoals boswellia zuren, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn. 

Naast zijn ontstekingsremmende werking, wordt Boswellia serrata extract ook onderzocht voor andere potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de spijsvertering en het ondersteunen van de ademhalingsfunctie. Het wordt algemeen beschouwd als veilig, maar zoals bij elk supplement, is het aan te raden om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional voordat u het gaat gebruiken.


Wat is de werkzame stof in boswellia?

De werkzame stof in Boswellia, bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, zijn voornamelijk de boswelliazuren. Deze zuren zijn de belangrijkste componenten van de hars die uit de Boswellia-bomen wordt gewonnen. De Boswellia-familie omvat verschillende soorten, zoals Boswellia serrata, die in India en delen van Pakistan voorkomt, en het zijn deze boswelliazuren die de hars zijn kenmerkende therapeutische eigenschappen geven.

Het meest werkzame bestanddeel in deze extracten is acetyl-11-keto-β-boswelliazuur, afgekort als AKBA. Hoewel boswellia van nature slechts 2-3% AKBA bevat, worden de extracten vaak zo bewerkt dat ze een hoger percentage AKBA bevatten.

De effectiviteit van boswellia-extract hangt niet alleen af van de hoeveelheid AKBA, maar ook van hoe goed ons lichaam deze stof kan opnemen. AKBA wordt namelijk niet zo gemakkelijk opgenomen door het lichaam. Door de opneembaarheid van AKBA te verbeteren, worden boswellia-extracten effectiever in het ondersteunen van de gezondheid.


Waar is boswellia goed voor?

 • Ontstekingsremmend: Boswellia wordt vaak gebruikt voor het verlichten van ontstekingen, wat het nuttig maakt voor aandoeningen zoals artritis, reumatoïde artritis, en osteoartritis. Het helpt bij het verminderen van zwelling en pijn in de gewrichten.
 • Ondersteuning bij Ademhalingsaandoeningen: Het extract kan verlichting bieden bij ademhalingsproblemen zoals astma. Het helpt de luchtwegen te ontspannen en kan de frequentie van astma-aanvallen verminderen.
 • Spijsverteringsgezondheid: Boswellia wordt ook gebruikt om gastro-intestinale problemen te behandelen. Het helpt bij het verminderen van darmontsteking en bevordert een gezonde darmfunctie.

Wat zijn de bijwerkingen van boswellia?

Boswellia wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar zoals bij elk supplement kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn relatief mild en omvatten maag-darmklachten, zoals diarree, misselijkheid, en zuurbranden. Deze bijwerkingen zijn meestal niet ernstig en verdwijnen vaak naarmate het lichaam zich aanpast aan het supplement.

In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties voorkomen, vooral bij mensen die allergisch zijn voor andere planten uit de Burseraceae-familie, waartoe Boswellia behoort. Symptomen van een allergische reactie kunnen zijn: huiduitslag, jeuk, zwellingen, en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen.

Het is ook belangrijk op te merken dat Boswellia kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder anti-inflammatoire geneesmiddelen en bloedverdunners. Het kan het effect van deze medicijnen versterken of verzwakken, wat gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen.

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, en mensen met ernstige lever- of nieraandoeningen wordt geadviseerd om voorzichtig te zijn met het gebruik van Boswellia en altijd een arts te raadplegen voordat ze beginnen met het nemen van het supplement.

Kortom, hoewel Boswellia over het algemeen veilig is, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke bijwerkingen en medische interacties, en professioneel medisch advies in te winnen wanneer nodig.


Wat zijn de beste boswellia supplementen?

Het kiezen van de beste Boswellia supplementen hangt af van verschillende factoren zoals de kwaliteit, het gehalte aan werkzame stoffen, en de betrouwbaarheid van het merk. Hier zijn enkele richtlijnen:

 1. Gestandaardiseerd Extract: Zoek naar supplementen die een gestandaardiseerd extract van Boswellia bevatten. Dit betekent dat het product een consistent niveau van werkzame stoffen, zoals AKBA, bevat. Een hoger percentage AKBA (bijvoorbeeld 20% of meer) wordt vaak geassocieerd met een hogere effectiviteit.

 2. Merk en Kwaliteit: Kies voor gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is belangrijk dat het supplement geproduceerd wordt onder strikte kwaliteitscontroles.

 3. Vrij van Vulstoffen en Additieven: Goede supplementen bevatten minimale vulstoffen, kunstmatige kleurstoffen of andere onnodige toevoegingen. Lees altijd het etiket om te controleren op ongewenste ingrediënten.

 4. Dosering en Gebruiksaanwijzing: Let op de aanbevolen dosering en hoe het supplement moet worden ingenomen. Een correcte dosering is essentieel voor de effectiviteit van het supplement.

 5. Specifieke Behoeften: Sommige Boswellia supplementen kunnen extra ingrediënten bevatten voor specifieke gezondheidsdoeleinden, zoals gewrichtsondersteuning of ontstekingsremming. Kies een supplement dat past bij jouw specifieke gezondheidsbehoeften.

Aprèsflex® beter opgenomen

AprèsFlex® is een geavanceerd boswellia-extract ontwikkeld door Laila Nutra, een bedrijf gespecialiseerd in het creëren van effectieve boswellia-extracten. Eerder stond dit extract bekend als Aflapin® en het is ondersteund door wetenschappelijk onderzoek dat de effectiviteit ervan aantoont.

Laila Nutra heeft eerder succes behaald met het boswellia-extract 5-Loxin®, maar zocht naar manieren om de opneembaarheid van de actieve stoffen in boswellia te verbeteren. Dit leidde tot de ontwikkeling van AprèsFlex, een verbeterde versie van 5-Loxin. AprèsFlex combineert een boswellia-extract, gestandaardiseerd op 20% AKBA (een belangrijk werkzaam bestanddeel), met een deel van de niet-vluchtige oliën uit de boswellia-hars.

De toevoeging van deze natuurlijke oliën bleek cruciaal voor het verbeteren van de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid van AKBA in het lichaam. Hoewel het AKBA-percentage in AprèsFlex lager is dan in 5-Loxin (20% tegenover 30%), toont onderzoek aan dat AprèsFlex tot wel 50% beter opneembaar is en nog effectiever werkt. Dit maakt AprèsFlex een veelbelovend product in de lijn van boswellia-extracten, vooral voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke supplementen voor gezondheidsdoeleinden.


Wat is de juiste dosering voor capsules met boswellia extract?

De juiste dosering voor Boswellia capsules kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de concentratie van het extract, de specifieke toepassing waarvoor het wordt gebruikt, en individuele gezondheidsoverwegingen. 

boswellia-kopen

Boswellia kopen

Ambularex van 7Bees is een voedingssupplementen, speciaal ontwikkeld voor soepele gewrichten. Het bevat maar liefst 180 mg van het echt next-generation boswellia extract Aprèsflex® per dag. Samen met Curcumine BCM-95® en vegan Glucosamine.

Supplementen Boswellia kopen doe je in vertrouwen met 7Bees. Vandaag besteld, morgen in huis. Bestel vandaag nog het nummer 1 supplement voor soepele gewrichten en beweeg terug met plezier.

 • Nieuwste generatie ingrediënten (ondersteunende werking op de gewrichten)
 • Curcugreen® (BCM-95®) en Aprèsflex
 • 100% plantaardig
 • Ambularex is een natuurlijke substantie en wordt zeer goed verdragen. Bevat geen gluten, gist, suiker, conserveermiddelen, kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen (alleen de actieve ingrediënten, wat Ambularex uniek maakt)

Ambularex van 7Bees is een voedingssupplementen, speciaal ontwikkeld voor soepele gewrichten. Het bevat maar liefst 180 mg van het echt next-generation boswellia extract Aprèsflex® per dag. Samen met Curcumine BCM-95® en vegan Glucosamine.

Supplementen kopen doe je in vertrouwen met 7Bees. Vandaag besteld, morgen in huis. Bestel vandaag nog het nummer 1 supplement voor soepele gewrichten en beweeg terug met plezier.

 • Nieuwste generatie ingrediënten (ondersteunende werking op de gewrichten)
 • Curcugreen® (BCM-95®) en Aprèsflex
 • 100% plantaardig
 • Ambularex is een natuurlijke substantie en wordt zeer goed verdragen. Bevat geen gluten, gist, suiker, conserveermiddelen, kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen (alleen de actieve ingrediënten, wat Ambularex uniek maakt)

Ambularex- Producten-pagina-half-vegan-gewrichten

Veel gestelde vragen over boswellia

Wat zijn de wettelijke gezondheidsclaims

 • boswellia serrata-extract is goed voor het kraakbeen en helpt gewrichten soepel te houden
 • boswellia serrata-extract ondersteunt de luchtwegen
 • boswellia serrata-extract draagt bij aan het normale functioneren van het maag-darmkanaal

Opmerkingen

Ambularex – 7bees is een voedingssupplement en mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten bereik van kinderen bewaren. De aangegeven dagdosis niet overschrijden. Te bewaren op een droge plaats (15-25°C) Curcuma Longa: Raadpleeg je arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik van anticoagulantia. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *